назад
27.06.17

Робочі зустрічі для налагодження співпраці та інформаційно-просвітницькі заходи у місті Бердичів, Новоград-Волинський та Коростень

 

27.06.2017 - zahodi 15Протягом 21-23 червня фахівці Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області спільно з патрульною поліцією міста Житомира провели ряд робочих зустрічей для налагодження співпраці та інформаційно-просвітницькі заходи у місті Бердичів, Новоград-Волинський та Коростень, які спрямовані на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу.

21 червня в.о. директора Регіонального центру Наталія Радушинська, інтегратор Бердичівського місцевого центру Ольга Сікорська, начальник відділу правової інформації та консультацій Юрій Антонюк спільно з інспектором із зв’язків з громадськістю УПП у м. Житомирі, лейтенантом Сергієм Жуковецьким здійснили виїзний прийом громадян в обласному госпіталі для ветеранів війни та провели робочу зустріч із головним лікарем госпіталю Павлом Журбенко. Основна мета зустрічі – обговорити шляхи подальшої співпраці, дізнатися про проблеми, які виникають у громадян, що перебувають у госпіталі та спільно обдумати шляхи їх вирішення.

27.06.2017 - zahodi 4
27.06.2017 - zahodi 3
27.06.2017 - zahodi 2

21 червня у Бердичівському місцевому центрі з надання БВПД в.о. директора Регіонального центру Наталія Радушинська та інспектор із зв’язків з громадськістю УПП у м. Житомирі, лейтенант Сергій Жуковецький провели робочу зустріч із в.о. директором Бердичівського місцевого центру Андрієм Архіповим та начальниками Любарського, Романiвського та Попiльнянського бюро правової допомоги. Під час зустрічі фахівці бюро обговорили співпрацю з патрульною поліцією, обмінялися інформаційними матеріали для подальшого поширення серед громадян.

27.06.2017 - zahodi 15
27.06.2017 - zahodi 11

Цього ж дня в.о. директора Регіонального центру Наталія Радушинська, в. о. директора Бердичівського місцевого центру Андрій Архіпов та інспектор із зв’язків з громадськістю УПП у м. Житомирі, лейтенант Сергій Жуковецький провели робочу зустріч із трудовим колективом Бердичiвського коледжу промисловості, економіки та права та Бердичівського районного центру занятості.

27.06.2017 - zahodi 1

22 червня начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру Тетяна Бєлобородова та інтегратор Новоград-Волинського місцевого центру Ірина Колесник провели семінар для військовослужбовців, у тому числі учасників АТО, які стоять на обліку у Новоград-Волинському районному центрі зайнятості.

У своєму виступі фахівці центрів правової допомоги відмітили важливість знання учасниками АТО своїх прав та обов’язків. Також розповіли про становлення системи БПД та основні завдання Регіонального центру – надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях затриманим, підозрюваним, обвинуваченим та засудженим особам.

Окремо наголосили на функціях Новоград-Волинського центру правової допомоги та бюро, зазначили які ще категорії громадян, окрім ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та осіб, що претендують на такий статус, мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

27.06.2017 - zahodi 10

23 червня в.о. директора Регіонального центру Наталія Радушинська, інспектор із зв’язків з громадськістю УПП у м. Житомирі, лейтенант Сергій Жуковецький, сержант УПП у м. Житомирі ДПП Світлана Зиляк, інтегратор Коростенського місцевого центру Оксана Сергієнко, начальник Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олександр Грабар спільно зі своїм першим заступником Іриною Волошиною та начальником Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Світланою Шостак у рамках відзначення державного свята – Дня Конституції України, провели зустріч із підобліковими особами Коростенського міськрайонного відділу (з питань пробації) Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.

27.06.2017 - zahodi 12

Під час виступу Олександр Грабар та Наталія Радушинська акцентували увагу присутніх на тому, що сьогодні громадяни можуть реалізувати своє конституційне право на доступ до якісної правової допомоги. Зокрема, через центри безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги. Адже, відповідно до ст. 59 Конституції України: «Кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав».

27.06.2017 - zahodi 13

Серед працівників міськрайонного відділу з питань пробації та осіб, засуджених до виконання покарання, не пов’язаного з позбавленням волі, розповсюджувалася методична література, підготовлена Головним територіальним управлінням юстиції, з актуальною інформацією про права людини в умовах демократії та Регіональним та Коростенським центрами правової допомоги про можливість отримати безоплатну первинну та вторинну правову допомогу, місце знаходження центрів та бюро правової допомоги.

27.06.2017 - zahodi 9

Цього ж дня в.о. директора Регіонального центру Наталія Радушинська, представники патрульної поліції міста Житомира, інтегратор Коростенського місцевого центру Оксана Сергієнко провели лекцію для трудового колективу Коростенського районного центру зайнятості, провели робочу зустріч із начальником Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області Олександром Гайовим та начальником Коростенського РВ УДМС Петром Сергієнко.

27.06.2017 - zahodi 5
27.06.2017 - zahodi 6

27.06.2017 - zahodi 8
27.06.2017 - zahodi 7

Під час зустрічей Наталія Радушинська наголошувала на важливості співпраці, спрямованій на поширення інформації щодо права громадян на безоплатну правову допомогу, а також як діяти у випадках затримання та куди звертатися за безоплатною правовою допомогою.

«Якщо Ви побачили установу з логотипом системи безоплатної правової допомоги, то за підстав і в порядку, визначеному Законом України «Про безоплатну правову допомогу», Ви маєте право на такі види юридичних послуг за рахунок держави: надання правової інформації, консультацій та роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру; здійснення представництва інтересів особи в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; забезпечення захисту особи від обвинувачення; надання вторинної правової допомоги; доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України», – відмітила Наталія Радушинська.

Довідково:
Регіональний центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Житомир, майдан Соборний, 1, каб. 101.
Бердичівський місцевий центр знаходиться за адресою: м. Бердичів, вул. Чорновола, 9, тел.: (04143) 4-14-42
Житомирський місцевий центр знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Гагаріна, 47, тел.: (0412) 43-01-76
Коростенський місцевий центр знаходиться за адресою: м. Коростень, вул. Сосновського, 28-Г, тел.: (04142) 5-09-45,49
Новоград-Волинський місцевий центр знаходиться за адресою: м. Новоград-Волинський, вул. Івана Франка, 31-А, тел.:(04141) 2-15-82

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103