назад
28.08.18

Робочі зустрічі директора Регіонального центру в бюро правової допомоги

SuR 180828 01Для громадян, які проживають у віддалених населених пунктах та потребують вирішення своїх юридичних питань, вкрай необхідною та важливою є діяльність бюро правової допомоги. Вони функціонують в усіх районах області та надають людям можливість отримати безперешкодний та безоплатний доступ до консультацій та роз’яснень фахівцями права. З метою проведення робочих зустрічей, особистого прийому громадян 27 серпня директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Олена Демченко відвідала Роменське, Липоводолинське та Недригайлівське бюро, які є структурними підрозділами Конотопського місцевого центру з надання БВПД.

Так, у Ромнах за участі фахівців системи БВПД та Роменського міськрайонного відділу з питань пробації Північно-східного міжрегіонального управління з питань виконання покарань Міністерства юстиції України на чолі з начальником Тетяною Барсуковою відбувся правопросвітницький захід «Дискримінація і Україна. Способи та механізми протидії». Модератором заходу виступила Алла Єрньєй, начальник Роменського бюро правової допомоги. Учасники обговорили питання сучасного українського законодавства із питань попередження дискирнмінації, випадки дискрнимінації українців за кордоном, а також було презентовано інформаційний ролик “Справи про дискримінацію. Тваринний суд”.

SuR 180828 02 SuR 180828 04

SuR 180828 03

Окрім цього, Олена Демченко здійснила особистий прийом громадян та надала відповіді на всі питання, які турбували клієнтів бюро правової допомоги.

SuR 180828 06

SuR 180828 15

SuR 180828 08Неабияк важливою та продуктивною є співпраця фахівців системи безоплатної вторинної правової допомоги із керівництвом районних державних адміністрацій. Тож, під час робочої поїздки директор Регіонального центру спільно з очільником Конотопського місцевого центру з надання БВПД Олександром Мухою зустрілися із першим заступником Роменської РДА Володимиром Татариновим, з яким обговорювалися вирішення питання проживання та працевлаштування осіб, які звільняються з місць позбавлення волі, їх інтеграції у місцеві громади.

SuR 180828 05Не менш важливими були й зустрічі з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. З ними обговорили нагальні питання діяльності системи безоплатної правової допомоги в частині оплати праці та підвищення стандартів якості надання БВПД. Олена Демченко наголосила: «Фінансування оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які працюють за контрактами з системою БПД, було збільшено на понад 122 млн грн, а на оплату праці штатних юристів системи було виділено додатково 12 млн грн. Такі потреби були обумовлені неврахуванням у Держбюджеті на 2018 рік зростання розміру оплати за годину роботи адвоката з надання правової допомоги з 2,5 до 5 відсотків розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, та збільшенням категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно із Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

SuR 180828 09 SuR 180828 10

Надання консультацій, роз’яснень та інших видів юридичних послуг в Липоводолинському районі віднедавна здійснюється у відремонтованому, комфортному приміщенні бюро правової допомоги, яке також з робочим візитом відвідала очільниця Регіонального центру. Загальні успіхи, актуальні питання, з якими звертаються клієнти, а також здобутки та напрацювання обговорили з головним спеціалістом бюро та адвокатами.

SuR 180828 12Із головою Липоводолинської РДА Іваном Яременко та головою районної ради Віктором Литвиненко було сплановано спільні заходи з питань посилення правової спроможності місцевих громад.

SuR 180828 11

SuR 180828 07По тому відбулися робочі зустрічі в Недригайлівському бюро правової допомоги. А очільник Недригайлівської РДА Сергій Панченко відмітив, що діяльність бюро є дуже корисною та спрямована на вирішення правових питань клієнтів. Слід зазначити, що позитивні відгуки про бюро правової допомоги висловлювали всі представники районних державних адміністрацій, називаючи їх «осередком права в районі».

Тож, робочі зустрічі, які відбулися на базі бюро правової допомоги, дали можливість обговорити нагальні правові питання, забезпечили ефективну комунікацію з адвокатами, які надають БВПД, зустрітися з клієнтами та сприяти вирішенню їх юридичних питань, а також налагодити співпрацю з представниками влади «на місцях» та спланувати спільні дії, спрямовані на підвищення якості надання безоплатної правової допомоги в районах.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до
місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Конотопський місцевий центр –
41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1.
тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.