назад

Робочі зустрічі та прийоми для підвищення правової спроможності громадян

gol

Спеціалісти Корецького та Рівненського бюро правової допомоги кожного дня проводять прийоми громадян та робочі зустрічі для підвищення поінформованості громадян про їхнє право на безоплатну правову допомогу та покращення їх правової обізнаності.


Так, керівник Корецького бюро правової допомоги Олена Миронець провела у Гвіздівській сільській раді мобільний пункт консультування.


Під час прийому громадян фахівець консультувала місцевих жителів, більшість з яких потребували правової допомоги з питань визнання правочину нікчемним, умови укладення договору дарування, призначення житлової субсидії на оплату комунальних послуг, порядок складання заповіту та довіреності, присвоєння статусу малозабезпеченої сім’ї.


Після прийому громадян Олена Миронець обговорила з головою Гвіздівської сільської ради питання подальшої співпраці у забезпеченні доступу до безоплатної правової допомоги мешканцям територіальної громади та залишила інформаційні буклети із контактами бюро.


Також головний спеціаліст Корецького бюро правової допомоги Оксана Кречмаровська здійснила виїзний прийом громадян в Морозівській сільській раді за затвердженим графіком роботи «мобільного соціального офісу». Жителі села Морозівка мали змогу отримати юридичні консультації з проблемних для них питань. Зокрема, фахівець допомогла селянам з’ясувати правову інформацію з питань необхідного переліку документів, які подаються для отримання соціальної допомоги, оформлення спадщини за заповітом, щодо надання статусу малозабезпеченої сім’ї, щодо порядку оплати житлово-комунальних послуг при призначенні субсидії, щодо отримання пільги як УБД на газ та електроенергію, щодо призначення житлово-комунальної субсидії, перелік документів необхідних для призначення житлової субсидії.


1


Окрім того, Оксана Кречмаровська провела робочу зустріч із головою та секретарем сільської ради, під час якої ознайомила посадовців із системою безоплатної правової допомоги, завданнями та функціями бюро та обговорила з ними питання організації правопросвітницьких заходів для мешканців даної територіальної громади.


Тим часом керівник Рівненського бюро правової допомоги Наталія Грибенко провела інформування працівників та керівників структурних підрозділів Рівненської РДА про зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Інформаційні буклети з вказаною інформацією фахівець бюро залишила у приймальнях Пенсійного фонду, відділу ЦНАПу, відділів освіти та державної реєстрації. Таке інформування провели з метою ознайомлення працівників органів державної влади з можливостями бюро у наданні правових послуг для ефективної взаємодії, співпраці, для ознайомлення більшої кількості громадян, які звертаються до цих органів, з їхніми правами та можливостями.


2


Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44.


Гощанське бюро правової допомоги: смт. Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 21-650.


Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 20-808.


Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 20-108.


Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 21-113.


Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 22-040.


Рівненське бюро правової допомоги: м. Рівне, вул. Соборна, 195, (0362) 68-40-05.