назад
31.01.17

Робочі зустрічі у Станівській та Білківській сільських радах

OkM 170130  530 січня 2017 року начальник Тростянецького бюро правової допомоги Борис КОЗЛОВСЬКИЙ провів робочу зустріч з працівниками Станівської та Білківської сільських рад та мешканцями вищезазначених сіл щодо інформованості громадян про послуги, які надає Тростянецьке бюро безоплатної правової допомоги.

На зустрічі обговорювалися питання доступу громадян до системи безоплатної правової допомоги у Тростянецькому районі. Борис КОЗЛОВСЬКИЙ пояснив присутнім, що кожна особа, незалежно від свого соціального статусу, може отримати юридичну консультацію з усіх правових питань, які їх турбують, а окремі категорії громадян, зазначені у Законі України «Про безоплатну правову допомогу», мають право на вторинну правову допомогу, також він наголосив про розширення кола осіб, які мають право на таку допомогу. Відтепер, це право отримують: внутрішньо переміщені особи та особи, які претендують на отримання статусу учасника бойових дій; особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни». «Важливою зміною, на мою думку, є те що на сьогодні практично всі пенсіонери та працюючи громадяни із незначними доходами мають право на вторинну правову допомогу», – зазначив Борис КОЗЛОВСЬКИЙ. Відтепер, особистий дохід громадянина, який звернувся за вторинною правовою допомогою, не має перевищувати двох прожиткових мінімумів, а не один, як було раніше.

OkM 170130  2

Ще одною важливою зміною є те, що тепер враховується середньомісячний дохід особи, яка звернулася за допомогою, а не середньомісячний сукупний дохід сім’ї. Отже, безоплатна правова допомога стає більш доступною для різних категорій громадян.

 

Нагадуємо адреси Охтирського МЦ з надання БВПД: м. Охтирка, вул. Перемоги, 13 тел. (05446) 4-22-23 та відділу «Тростянецьке бюро правової допомоги» м. Тростянець, вул. Л.Татаренка, 4 тел. (05458) 6-60-52.