назад

Робочі зустрічі Ужгородського місцевого центру

12606981 1694200857459397 2098805775 n    25.01.2016 року працівники Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели виїзний прийом на звернення інваліда 2 групи, ветерана війни – учасника бойових дій. Даний громадянин звернувся за правовою допомогою по питанню оголошення його батька померлим, який від часів Великої Вітчизняної війни і до теперішнього часу рахується безвісно зниклим. Працівники центру: заступник директора центру Кинєв Еріка Петрівна та головний спеціаліст Лілія Новак перевірили на місті можливість надання вторинної правової допомоги як клієнту центру, надали вичерпну консультацію по питанню звернення до суду для визнання батька померлим.

    Оскільки виявилось, що клієнт за своїм статусом не підпадає під дію закону України «Про безоплатну правову допомогу», йому було надано допомогу у складанні відповідного звернення до Ужгородського міськрайонного суду.
    27 січня 2016 року директор Ужгородського місцевого центру з надання БВПД Михайло Давиденко провів робочу зустріч з начальником служби у справах дітей Ужгородської райдержадміністрації Володимиром Джуганом. Під час зустрічі було домовлено про співпрацю та направлення до центру з надання БВПД суб’єктів права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.
    Отримати юридичну допомогу в інтересах дітей можуть їхні законні представники (батьки, опікуни та піклувальники), а також самі неповнолітні. Звернувшись до місцевого центру можна отримати не лише роз’яснення щодо обсягу прав та соціальних гарантій дітей, що потрапили в складні життєві обставини, але й оформити в їхніх інтересах звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги та отримати адвоката, послуги якого оплатить держава.
    29.01.2016 року директор Ужгородського місцевого центру з надання БВПД Михайло Давиденко та начальник відділу Володимир Мацо на запрошення Ужгородського районного територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян (директор Гамович І.І.) провели нараду з соціальними працівниками установи.
    Михайло Давиденко ознайомив присутніх з роботою центру. Розповів про категорією осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу, порядок призначення адвоката, наголосив на важливості поширення інформації про роботу центру серед інвалідів, людей похилого віку та тих, хто не має можливості самостійно пересуватися і кому працівники надають допомогу на дому. Ця вразлива категорія наших громадян потребує правового захисту і наявність інформації про центр БВПД може бути для них актуальною.
    Довідково: Ужгородський районний територіальний центр соціального обслуговування спеціалізується на наданні соціальної допомоги пенсіонерам та одиноким непрацездатним громадян на дому та обслуговує близько 1500 мешканців Ужгородщини.
    Цього ж дня директор Ужгородського МЦ БВПД М. Давиденко та інтегратор В. Мацо, в рамках реалізації програми Американської асоціації юристів «Ініціатива з Верховенства права в Україні» і Програми «UK-UA: Підтримка реформ в Україні», взяли участь в тренінгу «Боротьба з хабарництвом – це наш обов’язок». У тренінгу взяли участь і ряд адвокатів, які співпрацюють з Ужгородським міським центром БВПД.

12576129 1694174637462019 724892906 n