назад
03.04.18

Робочі зустрічі як шлях до налагодження ефективних партнерських зв’язків

2233

Надаючи безоплатну правову допомогу населенню, фахівці місцевих центрів та бюро правової допомоги Полтавської області знаходяться у постійному пошуку ефективних форм роботи та налагодження партнерських зв’язків задля того, щоб мешканці області отримувати правову допомогу та правову інформацію у зручному для них режимі.

Так, врамках загальнонаціонального правопросвітницькогопроекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», 28 березня 2018 року відбулася робоча зустріч начальника відділу правопросвітництва Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Лілії Ширстової з провідним спеціалістом відділу економічного розвитку та торгівлі виконавчого комітету Лубенської міської ради Валентиною Сімутенковою.

В ході зустрічі Лілія Ширстова детально роз’яснила умови звернення громадян до системи БПД та домовилась про постійну співпрацю щодо направлення осіб, які потребують безоплатної правової допомоги до місцевого центру.Під час розмови сторони обговорили питання реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!», оскільки саме 2018 рік відповідно до Указу Президента України оголошено Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» акцентуючи увагу на проведенні семінарів, лекцій, круглих столів. Також фахівчиня місцевого центру  запропонувала внести зміни до Програми Соціального економічного розвитку міста Лубен щодо правової освіти безоплатної правової допомоги задля посилення заходів, які будуть орієнтовані на підвищення правової культури громадян: проведення постійного інформування через засоби масової інформації, в друкованих ЗМІ, на місцевому телеканалі й інтернет-виданнях відповідних тематичних публікацій, які будуть орієнтовані на підвищення правової свідомості жителів міста та району.По завершенню зустрічі було надано інформаційні буклети.zystrich Hirstova Simytenkova Lybny

   Напередодні, 27 березня, начальник Лохвицького бюро правової допомоги Марія Туник провела інформаційно-комунікативну зустріч із завідувачем юридичним сектором Лохвицької РДА Вадимом Пономаренком, нотаріусом Першої Лохвицької державної нотаріальної контори Тетяною Жук та провідним спеціалістом Лохвицького  районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Полтавській області Людмилою Дейнекою під час якої обговорили співпрацю та реалізацію проекту «Я маю право!» з представниками органів державної влади та Міністерства юстиції України.Informaciynyy zahid ODV ta Ministerstvo yustycii.Mariya Tunik. nachalnik.27.03.2018.1

     Марія Туник зазначила, що виконавцями проекту «Я маю право!» – система надання безоплатної правової допомоги та територіальні підрозділи юстиції. Основні завдання проекту полягають в підвищенні рівня правової обізнаності громадян, з метою подальшого захисту своїх прав. Також керівниця бюро ознайомила присутніх з актуальними змінами в законодавчих актах, зокрема, внесення змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», якими постраждалих від домашнього насильства віднесено до суб’єктів права на безоплатну правову допомогу, посилення відповідальності за несплату аліментів. Результатом зустрічі стало домовленість щодо налагодження співпраці шляхом обміну інформацією та проведенням спільних просвітницьких заходів.

В цей день заступник начальника Гребінківського бюро правової допомоги Зоя Скляр взяла участь у засіданні громадської ради при Гребінківській райдержадміністрації, на якому були присутні 4 члени Громадської ради, а також голова  райдержадміністрації Віталій Роспопов, районний військовий комісар Михайло Холодов. Метою зустрічі було розширення партнерського кола в системі безоплатної правової допомоги та співпраця структур щодо розширення доступу громадян до правової допомоги.Gromadska rada pru Grebinkivskii RDA. Z.Sklyar. 27.03.2018

Під час свого виступу керівниця бюро розповіла про необхідність інформування  громадян про гарантовані їм Конституцією та законами України права у відповідних сферах, та їх реалізацію через систему БПД і запропонувала представникам громадських організацій долучитися до співпраці з Гребінківським бюро правової допомоги в напрямку підвищення правової культури та обізнаності населення, організації спільної правопросвітницької роботи та суспільно корисної взаємодії. Всі присутні позитивно відреагували на пропозицію представника Гребінківського бюро правової допомоги та погодилися провести індивідуальні робочі зустрічі з метою підписання Меморандумів про співпрацю.

Нагадуємо, що Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська 17  (у дворі суду), тел. (05361)77-479.

Гребінківське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Гребінка, пров. Спортивна, 11, тел. (05359) 2-11-94.

Лохвицьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лохвиця, вул. Перемоги, 6, тел. (05356) 3-14-05.

Єдиний телефонний номерсистеми безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103 звінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України, цілодобово).