назад
25.04.16

Робочий візит до Летичева та Старої Синяви

20160421 113342     21 квітня директор Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Григорій Гоцький, начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ірина Ярусевич та головний спеціаліст відділу інформаційної та матеріальної інфраструктури Валентина Корчинська побували у Летичівському та Старосинявському районах.

     На Летичівщині, на базі районного управління юстиції, представники Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели зустріч-інформування для юристів, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, та юристів, які працюють в апараті і управліннях районної державної адміністрації, районної ради, управлінні Пенсійного фонду.

     Під час заходу Григорій Гоцький зазначив, що з 1 липня 2016 року з метою посилення правової спроможності територіальних громад по всій Україні запрацюють бюро правової допомоги. Вони стануть ще одним інституційним механізмом отримання професійної правової допомоги.

     Відтак присутніх ознайомили з порядком конкурсного відбору кандидатів на посади керівників бюро правової допомоги, умовами участі у конкурсі, а також з вимогами до кандидатів.

     Наступним етапом робочої поїздки стала зустріч представників центру із заступником голови районної державної адміністрації Людмилою Бойко, під час якої обговорилинапрямки співпраці органів влади району та Хмельницького місцевого центру з надання БВПД і шляхи поширення інформації щодо можливості безоплатно скористатися послугами адвоката серед осіб вразливих категорій.

     Водночас начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ірина Ярусевич провела прийом громадян у приміщенні Летичівського центру надання адміністративних послуг. За консультацією до фахівця звернулося троє мешканці смт Летичева.

     Механізми співпраці місцевих центрів з надання БВПД, слідчих та дільничних інспекторів поліції району при залученні адвокатів для представництва інтересів потерпілих та свідків на стадії досудового розслідування обговорили під час зустрічі із заступником начальника Летичівського відділу поліції Олександром Островським та начальником Летичівського управління юстиції Миколою Гуцалюком.

     У Старосинявському районі представники Хмельницького місцевого центру зустрілися із першим заступником голови районної державної адміністрації Юрієм Гурином, заступником голови районної ради Світланою Лакустою і начальником районного управління юстиції Людмилою Павлюк.

     Зустріч-інформування про порядок та умови проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади керівників бюро правової допомоги відбулася на базі Старосинявського районного управління юстиції.

{gallery}img/novyny/2016/04_Kviten/22_3{/gallery}