назад
21.04.17

Робочий візит до Шепетівської виправної колонії №98: як реалізувати право засуджених на безоплатну правову допомогу

20170420 095917     Відповідно до українського законодавства особи, засуджені до відбування покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі, мають право на безоплатну правову допомогу. Фахівці центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, виїжджаючи до місць відбування покарань, забезпечують засудженим можливість реалізувати це право.

     Так, 20 квітня представники Шепетівського місцевого центру з надання БВПД — начальник відділу правової інформації та консультацій Святослав Футій і начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Юлією Школьнік — зустрілися з першим заступником начальника Шепетівської виправної колонії №98 Ігорем Михальчуком та заступником начальника колонії Віктором Конончуком. Під час робочої зустрічі обговорили, як організувати співпрацю для надання безоплатної правової допомоги особам, що відбувають покарання в колонії.

     Право цієї категорії осіб на безоплатну правову допомогу закріплено у відповідному законі. Скористатися таким правом засуджені можуть насамперед через письмове звернення до регіонального центру та під час індивідуальних консультацій з фахівцями регіонального і місцевих центрів, які періодично відвідують колонію”, — зазначив Святослав Футій.

20170420 095930

     Того ж дня у виправній колонії відбувся інформаційний семінар, у якому взяли участь начальники відділень соціально-психологічної служби. Святослав Футій розповів аудиторії про порядок звернення засуджених до Регіонального центру з надання БВПД у Хмельницькій області та звернув увагу на особливості заповнення заяв про надання безоплатної вторинної правової допомоги. Крім того, керівництво колонії отримало зразки документів, необхідних для звернення засуджених до регіонального центру, а також інформаційні матеріали про систему безоплатної правової допомоги.

*   *   *

     Нагадаємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000; тел. 0382 720-168, 720-169. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.