назад

Робочий візит інтеграторів Шосткинського місцевого центру до закладу соціально-психологічної реабілітації дітей

151030 01Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей – заклад соціального захисту для тривалого (стаціонарного) перебування дітей, який створений згідно з рішенням Сумської обласної державної адміністрації в м. Шостці. Зараз тут перебуває 22 дитини віком від 3 до 18 років. Це діти з нелегкою долею. Багато хто з них опинився в складному життєвому становищі, деякі переведені з притулків, виявилися без родинного тепла, або піддалися насильству. Ці діти вимагають соціально-психологічної допомоги.

27 жовтня 2015 року інтеграторами Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольгою Правосуд та Юлією Зацаринною було проведено робочу зустріч з директором Обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей Олександром Чмихом.

У ході зустрічі було фахівці центру надали інформацію про роботу Шосткинського місцевого центру, обговорили питання, що стосуються подальшої співпраці, здійснення організації та проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня інформованості осіб щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну вторинну правову допомогу.

Між центрами підписано Меморандум, метою якого є співпраця і консолідація зусиль сторін, спрямованих на сприяння наданню правової допомоги та юридичних соціальних послуг в інтересах осіб, які потребують безоплатної правової допомоги, а також забезпечення доступу до правової допомоги, особливо дітям – сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, віком від 15 до 23 років.