назад

170396Протягом трьох днів, з 13 по 15 вересня поточного року, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Павло Наливайко перебував у робочій поїздці на Донеччині.

       Перший день робочої поїздки, 13 вересня, видався насиченим. Представники системи безоплатної правової допомоги встигли здійснити низку робочих зустрічей у трьох містах Донецької області.

       Павло Наливайко та очільниця Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Харенко завітали до Торецька, де директор Регіонального центру ознайомився з роботою Торецького бюро правової допомоги й взяв участь у прийомі громадян. Під час зустрічі з керівництвом, начальник Торецького бюро правової допомоги Андрій Рябуха навів позитивні практики надання безоплатної правової допомоги жителям містечка та поділився  іншими успішними напрацюваннями. 

       Також в Торецьку керівники Регіонального та місцевого центрів зустрілися з першим заступником Голови Військово-цивільної адміністрації м. Торецьк Юрієм Євсіковим. Під час зустрічі було обговорено цілі та завдання місцевого центру, основні напрямки роботи бюро правової допомоги та порядок надання захисників у кримінальних провадженнях.  

        Після цього відбулась робоча зустріч із заступником прокурора Костянтинівської місцевої прокуратури Романом Кучеренком. Під час розмови сторони обговорили можливості взаємодії органів прокуратури та Регіонального центру в забезпеченні доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, а також європейський підхід до питань затримання (скритого затримання) та вимог до нього відповідно до ст. 208 КПК України. 

       Цього ж дня представників системи БПД зустрілися з секретарем Костянтинівської міської ради Юрієм Разумним та заступником міського голови Тетяною Коваленко. В ході розмови Павло Наливайко та Вікторія Харенко навели приклади позитивної практики надання правової допомоги жителям Костянтинівки фахівцями Костянтинівського бюро правової допомоги. Також було обговорено можливості прийняття місцевої програми надання безоплатної правової допомоги у м. Костянтинівка.

       Завершальним цього дня був візит до Дружківського бюро правової допомоги.  У бюро відбулась зустріч із партнерами установ системи БПД , серед яких були представниками органів місцевого самоврядування, відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області, міського відділу з питань пробації та центру зайнятості. Заступник начальника Дружківського бюро правової допомоги Андрій Пинчук розповів про успіхи та досягнення установи системи БПД за рік діяльності. Учасники зустрічі обговорили питання взаємодії та подальшої співпраці у наданні безоплатної правової допомоги, а також шляхи вирішення проблемних питань.

       Не менш насиченим виявився і  другий день робочого візиту  директора Регіонального центру з надання БВПД у Донецькій та Запорізькій областях на Донеччину. 

       14 вересня Павло Наливайко відвідав Бахмутське бюро правової допомоги, де обговорив позитивні приклади надання безоплатної правової допомоги, успіхи та досягнення., також було приділено увагу й проблемним питанням. Наступною була зустріч із адвокатами, котрі виявили бажання взяти участь у майбутньому конкурсі адвокатів, що залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги. Павло Наливайко розповів присутнім правникам про порядок та умови проведення конкурсу, а також про переваги співпраці з системою БПД України.

       Під час зустрічі керівників Регіонального та Краматорського місцевого центрів з секретарем Бахмутської міської ради Світланою Кіщенко і керуючою справами виконкому Бахмутської міської ради Тамарою Недашковською були обговорені питання щодо можливості прийняття програми розвитку безоплатної правової допомоги у м. Бахмут. Павло Наливайко навів приклади позитивного досвіду прийняття подібної програми у місті Бердянськ Запорізької області.   2

       Також цього дня Павло Наливайко та Вікторія Харенко завітали до Лиманського бюро правової допомоги, де взяли участь у  консультуванні громадян, після чого обговорили робочі питання з працівниками бюро.

       Під час робочої зустрічі з секретарем Лиманської міської ради Тетяною Каракуц та депутатом міської ради Ларисою Дятловою представники системи БПД поінформували щодо діяльністі Лиманського бюро правової допомоги та, зокрема, розширення доступу до правової допомоги на території Лиманської об’єднаної територіальної громади зусиллями працівників бюро, а також обговорили можливість прийняття програми розвитку безоплатної правової допомоги в Лиманській ОТГ. Наразі основним проблемним питанням згаданої території є віддаленість центру територіальної громади міста Лиман від інших населених пунктів, що, відповідно, обмежує доступ жителям віддалених населених пунктів до безоплатної правової допомоги. Також розглядалось питання створення мобільних офісів безоплатної правової допомоги, яке підтримано представниками місцевої влади.

       15 вересня, в останній день робочої поїздки на Донеччину, директор Регіонального центру Павло Наливайко у Краматорському місцевому центрі з надання БВПД поспілкувався з адвокатами, котрі виявили бажання взяти участь у майбутньому конкурсі адвокатів, що залучаються до надання БВПД. Під час зустрічі Павло Наливайко розповів про умови та порядок проведення конкурсу, а також про переваги, що дає співпраця з системою безоплатної правової допомоги України.

       По завершенні заходу Павло Наливайко поспілкувався з працівниками місцевого центру, підбив підсумки робочої поїздки та висловив позитивне враження, яке склалося під час відвідування Краматорського місцевого центру та підпорядкованих йому бюро правової допомоги. 

За безоплатною правовою допомогоююридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до установ безоплатної правової допомоги:

  • Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомого – Донецька область, м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20, тел.: 099-266-91-62
  • Торецьке бюро правової допомоги – м. Торецьк, вул. Героїв Праці, 3, тел.: (099) 478-67-48, toretske@legalaid.dn.ua
  • Костянтинівське бюро правової допомоги – м. Костянтинівка, вул. Театральна, 5, тел.: (099) 621-91-72, kostiantynivske@legalaid.dn.ua
  • Дружківське бюро правової допомоги – м.Дружківка, віл. Короленка, 1, тел.: (095) 926-42-07, druzhkivske@legalaid.dn.ua
  • .Добропільське бюро правової допомоги – м. Добропілля, вул. Незалежна, 35, тел.: (095) 209-70-74, dobropilske@legalaid.dn.ua
  • Слов’янське бюро правової допомоги – м. Слов’янськ, вул. Університетська, 47, тел.: (066) 368-00-63 slovianske@legalaid.dn.ua
  • Бахмутське бюро правової допомоги – м. Бахмут, вул. Леваневського, 95, тел.: (050) 654-76-61, bakhmutske@legalaid.dn.ua
  • Авдіївське бюро правової допомоги – м. Авдіївка, вул. Молодіжна, буд.1, тел.: (050) 545-56-78, avdiivske@legalaid.dn.ua
  • Лиманське бюро правової допомоги – м. Лиман, вул. Пушкіна, буд. 12 б, тел.: (095) 688-54-64, lymanske@legalaid.dn.ua
  • Олександрівське бюро правової допомоги – смт. Олександрівка, вул. Самарська, 5, тел.: (066) 856-83-06, oleksandrivske@legalaid.dn.ua

 

Єдиний телефонний номер системи

 

безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно та цілодобово)