назад

Робочий візит представника Регіонального центру

160615 03З метою надання консультативно-методичної допомоги 15 червня 2016 року з робочим візитом у Шосткинському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги побувала начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Наталія Поставська. Вона ознайомилася з роботою відділу попередньої роботи з клієнтами, який очолює Катерина Мірошниченко. Так, станом на 14 червня 2016 року до центру звернулося 676 нових клієнтів та зареєстровано 894 звернення, з них 47 – про надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

До послуг відвідувачів – інформаційний стенд, де зазначено графік виїзних прийомів спільно з керівництвом Шосткинської районної ради.

Під юрисдикцією центру знаходиться шість північних районів Сумщини: Шосткинський, Глухівський, Середино-Будський, Ямпільський, Кролевецький, Путивльський. Працівники центру активно працюють у напрямку розширення доступу до безоплатної правової допомоги для населення усіх територіальних громад та створюють дистанційні пункти консультування. Нині на базі районних бібліотек у м. Кролевець та смт. Ямпіль з травня 2016 року працюють за окремим графіком такі пункти, до яких звернулося за правовими консультаціями за допомогою скайп-зв’язку 6 осіб.

Цього ж дня працівником відділу попередньої роботи з клієнтами Наталією Олійник проведено виїзне консультування громадян спільно з працівниками Управління соціального захисту Шосткинської районної державної адміністрації. У приміщені Ображіївської сільської ради прийнято 6 громадян, яким надано правові консультації та роз’яснення з питань житлового приміщення, порядку оформлення субсидій, виплати допомоги одинокій матері тощо.

 

У Шосткинському місцевому центрі кожен клієнт має змогу залишити свій відгук в окремому журналі про роботу працівників центру та адвокатів, які надали безоплатну вторинну правову допомогу.