назад
02.11.17

Робочий візит представниці Міністерства закордонних справ Данії до Вінницького місцевого центру

01 11 2017

01 листопада 2017 року, до Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з робочим візитом завітала представниця МЗС Данії Терезія Боусен. Дане Міністерство закордонних справ фінансує проект «Подальша підтримка реформ кримінальної юстиції» з метою проведення моніторингу діяльності системи безоплатної правової допомоги, зокрема Регіонального та Вінницького місцевого центрів з надання БВПД.

У зустрічі взяли участь директор Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області Марина Лукіянова, директор Вінницького місцевого центру Лариса Пікановська та головний спеціаліст відділу правопросвітництва Катерина Демко. Обговорювали становлення та розвиток системи безоплатної правової допомоги, підвищення кваліфікації адвокатів, медіацію та правопросвітництво.01 11 2017

Особливу увагу приділили якості надання правової допомоги та медіації. «Якість безоплатної вторинної правової допомоги залежить, перш за все, від якісної первинної правової допомоги, що включає в себе вичерпні правові консультації, роз’яснення, довідки з законодавства та інше. Завдання центрів – не перевантажувати суди справами, а докласти всіх зусиль для позасудового врегулювання спору» – зазначила Лариса Пікановська.

Розглянули соціально-вразливі категорії населення, які Законом України «Про безоплатну правову допомогу» не включені до переліку суб’єктів права на БВПД. Так, Марина Лукіянова звернула увагу на те, що неповнолітні діти у разі насильства в сім’ї не можуть звернутися без батьків чи опікуна до місцевих центрів за безоплатною вторинною правовою допомогою.

Також, учасники зустрічі відмітили, що певні складнощі виникають при примусовій госпіталізації та визнанні особи недієздатною. Адже, у такому разі особа також позбавлена можливості звернутися за правовою допомогою до місцевого центру.

Нагадуємо, що Вінницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Порика, 29; конт. телефон: (0432) 56-01-80.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106