назад
19.11.18

Робота дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги у «Центрі пробації»

РЦ 615 листопада 2018 року правниками Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечено роботу дистанційного пункту прийому громадян у Золотоніському міськрайонному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області. Спільно з провідним інспектором відділу пробації Юлією Фроловою проведено інформування та консультування засуджених осіб.

Позбавлених волі поінформовано, що, відповідно до статті 8 Кримінально-виконавчого кодексу України, кожному засудженому гарантується право на правову допомогу. Для одержання правової допомоги засуджені можуть користуватися послугами адвокатів або інших фахівців у галузі права, які за законом мають право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи».

Присутніх ознайомлено з діяльністю Золотоніського місцевого центру з надання БВПД та проектом Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО». Наголошено, що кожен громадянин при зверненні до місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги має змогу отримати кваліфіковану консультацію та роз’яснення щодо захисту його законних прав та інтересів. У разі потреби визначені законодавством категорії громадян можуть скористатись послугами адвоката, роботу якого оплачує держава».

Особливу увагу акцентовано на роз’ясненні правових аспектів відповідальності осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням за порушення умов відбування покарання. Зокрема зазначено, що у разі невиконання засудженим, звільненим від відбування покарання з випробуванням, обов’язків, визначених законом та покладених на нього судом, систематичного вчинення правопорушень, що тягнуть за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, уповноважений орган з питань пробації застосовує до нього письмове попередження про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення для відбування призначеного покарання.

Також засудженим особам, які перебувають на обліку у відділу пробації, надано роз’яснення щодо процедури поновлення втраченого паспорта та порядку прийняття спадщини за законом, та повідомлено про роботу дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги на базі відділу пробації, який  працюватиме два рази на місяць згідно затвердженого графіку.

До відома доведено, що за правовою допомогою можна звернутися до Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м.Золотоноша, вул. Новоселівська, 1, оф. 17, тел: (04737) 2 35 83 або Єдиний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).