назад

Робота мобільного пункту консультування на базі Ковельської виховної колонії для неповнолітніх

15175464 751703688303661 1405371459 n18 листопада 2016 року заступник начальника відділу представництва Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Воробей згідно графіку роботи мобільного пункту консультування на базі Ковельської виховної колонії для неповнолітніх, яка знаходиться за адресою: м. Ковель вул. Шевченка, 20, провела прийом громадян.

За наданням консультацій та роз’яснень з питань кримінального, житлового, цивільного права та соціального забезпечення звернулося четверо засуджених. Зокрема, громадянина К. цікавило питання, чи повинна бути перерахована дата можливого умовно-дострокового звільнення після перерахування строку покарання згідно закону України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання»?

15151490 751703678303662 1856267471 n
Засудженому було роз’яснено, що оскільки закон встановлює інший порядок обрахування строків покарання, він впливає і на обрахування дати, з якої можливе застосування умовно-дострокового звільнення. Те ж саме стосується і застосування інших заохочувальних норм Кримінального та Кримінально-виконавчого кодексів. Серед них, наприклад, заміна покарання більш м’яким, переведення з приміщень камерного типу в звичайні жилі приміщення колонії максимального рівня безпеки або колонію середнього рівня безпеки, із звичайних жилих приміщень колонії максимального рівня безпеки в колонію середнього рівня безпеки, переведення до дільниці соціальної реабілітації та ін. Крім того, це стосується і строків заохочувальних норм для довічно позбавлених волі осіб. Зокрема, йдеться про переведення до багатомісних приміщень камерного типу та до звичайних жилих приміщень виправної колонії максимального рівня безпеки.
Також перерахунок стосується і строку, після якого допускається повторний розгляд зазначених заохочувальних норм у разі відмови в їх застосуванні.
Адміністрація установ виконання покарань зобов’язана негайно здійснити розгляд питань щодо застосування заохочувальних норм у відповідності до нового перерахунку строків. Засуджені мають право вимагати такого розгляду у разі, якщо у відповідності до нових правил обрахунку строку їхнього покарання вони відбули необхідний строк.

Довідково:
В силу специфіки закладу та контрольно-пропускного режиму колонії робота мобільного консультативного пункту на території колонії проводиться не рідше 1 разу на місяць, а також в разі потреби – на вимогу засуджених та за попереднім погодженням з адміністрацією виховної колонії. Цільова аудиторія – засуджені.