назад

Робота мобільного пункту консультування у смт Турійську

IMG 674004 листопада 2016 року відбувся черговий прийом громадян у Центрі надання адміністративних послуг Турійської районної державної адміністрації.

Прийом проводив заступник начальника відділу «Турійське бюро правової допомоги» Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Богдан Гут.
Під час прийому за наданням безоплатної правової допомоги звернулося п’ятеро осіб, яких цікавили питання спадкового, земельного, житлового права, соціального забезпечення.

IMG 6742
Зокрема, громадянина С. цікавило питання порядку прийняття спадщини у разі неподання спадкоємцями заяви про прийняття спадщини у шестимісячний строк з часу відкриття спадщини.
Працівник бюро пояснив громадянину, що відповідно до ч. 3,4 ст. 1268 Цивільного кодексу України спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається таким, що прийняв спадщину, якщо протягом шестимісячного строку з часу відкриття спадщини він не заявив про відмову від неї.
Відповідно до ч. 3 ст. 1272 Цивільного кодексу України за позовом спадкоємця, який пропустив строк для прийняття спадщини з поважної причини, суд може визначити йому додатковий строк, достатній для подання ним заяви про прийняття спадщини.
Громадянина В. цікавило питання переліку документів, які необхідні для реєстрації права власності на новозбудований житловий будинок.
Його поінформовано, що відповідно до п. 41 Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень для державної реєстрації права власності на новозбудований об’єкт нерухомого майна подаються:
1) документ, що відповідно до вимог законодавства засвідчує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта;
2) технічний паспорт на об’єкт нерухомого майна;
3) документ, що підтверджує присвоєння об’єкту нерухомого майна адреси.

Довідково:
Працівники Турійського бюро правової допомоги проводять прийом громадян з метою надання безоплатної правової допомоги в приміщенні Центру надання адміністративних послуг щоп’ятниці з 11:00 до 13:00.
Турійське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Турійськ, вул. Луцька, 23

Тел.: (03363) 2-23-86 (пн–пт з 9:00 до 18:00).

Центр надання адміністративних послуг: смт Турійськ, м-н. Центральний, 5.

Тел. (03363) 2-23-15.