назад

Робота мобільного пункту консультування в приміщенні ЦНАПу Турійської РДА

IMG 0418 новый размер13 січня 2017 року відбувся черговий прийом громадян в Центрі надання адміністративних послуг Турійської районної державної адміністрації. Прийом проводили заступник начальника Турійського бюро правової допомоги Богдан Гут та начальник Турійського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області Галина Сурабко.

Під час прийому за наданням безоплатної правової допомоги звернулося троє осіб, яких цікавили питання спадкового, земельного та господарського права.
Одне із питань, яке цікавило громадян під час цього виїзного прийому, стосувалося порядку отримання витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
Фахівці Турійського бюро правової допомоги інформують, що відповідно до Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, витяг з Єдиного державного реєстру в паперовій формі надається за запитом про надання витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань заявника шляхом звернення до уповноваженого суб’єкта державної реєстрації, центру надання адміністративних послуг або нотаріуса.
Разом із запитом заявник подає документ, що підтверджує внесення плати за надання витягу з Єдиного державного реєстру. Відповідно до ч. 4 ст. 36 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» за надання витягу в паперовій формі справляється плата в розмірі 0,05% прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
Витяг з Єдиного державного реєстру надається державним реєстратором, уповноваженою особою центру надання адміністративних послуг, нотаріусом на аркушах формату А4 без використання спеціальних бланків та без проставляння підпису і печатки.
Також інформуємо громадян про можливість отримання витягу в електронній формі безпосередньо в Турійському бюро правової допомоги, скориставшись електронними сервісами Міністерства юстиції України.IMG 0423 новый размер
Працівники Турійського бюро правової допомоги проводять прийом громадян з метою надання безоплатної правової допомоги в приміщенні Центру надання адміністративних послуг щоп’ятниці з 11:00 до 13:00.
Довідково:
Турійське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Турійськ, вул. Луцька, 23, тел. (03363) 2-23-86 (пн–пт з 9:00 до 18:00).
Центр надання адміністративних послуг – смт Турійськ, м-н. Центральний, 5, тел. (03363) 2-23-15.