назад

Робота мобільного соціального офісу в Бердичеві

Протягом декількох останніх років у місті Бердичеві діє мобільний соціальний офіс до якого приєднався Бердичівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Як повідомила інтегратор місцевого центру Ольга Сікорська, 26 квітня мобільний соціальний офіс здійснив прийом громадян за місцем прожи­вання в одному з віддалених районів міста в амбулаторії сімейної медицини.

У його роботі брали участь представники управління Пенсійного фон­ду України в м. Бердичеві та Бердичівському районі, Бердичівський міського центру зайнятості, територіального центру соціального обслуго­вування м. Бердичева, служ­би у справах дітей міської ради, управління у справах сім’ї, молоді, фізичної куль­тури і спорту міської ради.

До основних функцій мобільного офісу входить: інформування населення з питань діючого законодавства та заходів соціального захисту; здійснення консультаційно-роз’яснювальної робо­ти з питань реабілітації та зайнятості осіб з інвалідністю. Також працівники офісу приймають зая­ви й відповідні докумен­ти від громадян, які по­требують додаткової соціальної підтримки на на­дання матеріальної допо­моги, санаторно-курортного оздоровлення, забезпечен­ня технічними засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення за прин­ципом «єдиного вікна».

Повідомлення про при­йом мобільного соціального офісу можна знайти на сайті Бердичівської міської ради, у газетах «Земля Бердичівська», «Бердичівський погляд». За три дні до виїзду на установі, де проходити­ме черговий прийом розміщують повідомлення.

Як показує практика, мобільна соціальна допомога – це реальна допомога для людей, адже завдяки спеціалістам громадяни територіальної громади можуть отримати консультації з різних нагальних питань, а представники установ можуть поділитись досвітом, вистроїти нові комунікативні шляхи для взаємодії та подальшої співпраці.