назад

Робота мобільних консультативних пунктів триває

1Як відомо, робота мобільних консультативних пунктів забезпечує кожному мешканцю Херсонщини доступ до безоплатної правової допомоги. 26 червня таку можливість здобули й жителі Великолепетиського району, де працювали фахівці системи БПД та херсонської юстиції.

Начальник відділу моніторингу Регіонального центру з надання БВПД Світлана Ребриста та заступник начальника Великолепетиського бюро Юлія Кривов´яз разом з заступником начальника управління з питань державної виконавчої служби ГТУЮ у Херсонській області Ярославом Тюпляєвим та фахівцем ГТУЮ Тетяною Бурдюг проконсультували жителів села Мала Лепетиха та смт Велика Лепетиха.

2

Мешканців цих населених пунктів цікавили питання сімейного, спадкового права (отримання обов’язкової частки у спадщині), соціального забезпечення (порядок отримання субсидії), але переважна більшість запитань стосувалась земельного законодавства, а саме: переоформлення договору оренди земельної ділянки, вирішення земельних спорів, порядок приватизації земельної ділянки та інші.

3

Крім того, правники пояснили, як діяти та куди звертатися, якщо не отримуєш аліменти; якщо забирають бізнес або майно.

4 5

Відвідувачі дізнались також і про проект «Я МАЮ ПРАВО!», який охоплює всю Україну і проходить під гаслом: «Знаю! Дію! Захищаю!» та отримали буклети системи БПД і пам´ятки, розроблені Міністерством юстиції в рамках проекту, мета якого підвищити рівень правової освіченості громадян щодо захисту своїх прав у різних сферах життя.

6На цьому робочий візит начальника відділу моніторингу до Великолепетиського району не завершився. Світлана Ребриста відвідала бюро правової допомоги, де здійснила опитування заступника начальника Великолепетиського бюро Юлії Кривов´яз з питань роботи закладу.

Крім того, фахівець Регіонального центру провела інтерв´ювання-консультування з питань спадкового права та надала методичну допомогу з проблемних питань.

Спільно з працівником бюро Світлана Ребриста вивчила анкети зі скриньки «Для відгуків», автори яких висловили повну задоволеність роботою бюро, за виключенням деяких побажань щодо покращення побутових умов, які обов´язково будуть враховані і вирішені найближчим часом.