назад
20.11.18

Робота мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги

1-115 листопада 2018 року з метою надання громадянам юридичних консультацій та роз’яснень з різних правових питань начальником відділу Звенигородське бюро правової допомоги Наталією Бондарчук забезпечено роботу мобільної точки доступу до безоплатної вторинної правової допомоги у приміщенні Ватутінської міської ради.

Присутніх поінформовано про порядок призначення субсидії, зокрема громадянам, у домогосподарстві яких зареєстровані особи, які проживають за кордоном. Роз’яснено, що рішення про призначення субсидії домогосподарству, до складу якого входять заробітчани, що перебувають за кордоном понад 2 місяці протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, прийматимуть відповідні. Для цього необхідне підтвердження легалізованими в Україні документами набуття страхового стажу в інших країнах, з якими укладено договори про соціальне забезпечення.

Також надано роз’яснення щодо порядку звернення до суду із заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні, або до відкриття виконавчого провадження для громадян, які успадкували доплату до пенсії після смерті родичів та хочуть отримати таку доплату відповідно до Постанови Кабінету Міністрів №440 від 03.09.2014 року «Про затвердження Порядку погашення заборгованості за рішеннями суду, виконання яких гарантується державою». Повідомлено, що відповідно до частини 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Положення статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Серед присутніх розповсюджено друковані матеріали з інформацією про послуги, які надає Звенигородське бюро правової допомоги, порядок їх отримання, орієнтовний перелік документів, який необхідно подати для отримання безоплатної вторинної правової допомоги, та буклети «Я МАЮ ПРАВО!».