назад

Робота мобільних точок доступу до системи БПД продовжується

1На дворі останній місяць осені – а мобільні точки доступу до системи БПД працюють, як і раніше, допомагаючи сільському населенню розбиратись у складних питаннях земельного, спадкового, сімейного, трудового права та знайомитись з новими проектами Мін´юсту.

Цього разу якісною правовою допомогою були забезпечені мешканці сіл Ульянівка та Шевченко Скадовського району під час роботи мобільної групи у складі фахівця з моніторингу Регіонального центру з надання БВПД Світлани Ребристої, начальника ГТУЮ у Херсонській області Костянтина Хутковського, начальника Скадовського бюро правової допомоги Тетяни Мосіної, а також керівників районних відділів ДРАЦС Наталїї Федчишиної та ДВС Олександра Красьохіна.

2

Фахівці з правознавства з´ясовували у мешканців зазначених сіл правові потреби, розказали про загальнонаціональний правопросвітницький проект Мін´юсту «Я МАЮ ПРАВО!», про роботу мобільної групи із забезпечення надання правової допомоги власникам земель та відповіли на питання стосовно укладання та реєстрації договору оренди землі, оформлення права власності на земельну ділянку, оформлення спадщини за допомогою сільського нотаріуса.

Представники ДРАЦСу та ВДВС повідомили про можливість реєстрації актів народження та місця проживання одразу у пологовому будинку.3

Як виявилось, присутні вже мали нагоду скористатися новими сервісами Міністерства юстиції щодо реєстрації народження та місця проживання дитини одразу у пологовому будинку. За їх словами, ця послуга є дуже зручною для молодих батьків.

У селі Шевченко фахівці системи БПД Світлана Ребриста та Тетяна Мосіна надали первинну правову допомогу жінці з питання розподілу майна подружжя та земельної ділянки.

Ставились також запитання з трудового права стосовно можливості скорочення робочого часу працівникам та сумісництва двох посад.

4

 

На всі питання правники надали вичерпні відповіді.


Костянтин Хутковський
звернув увагу присутніх на тісну взаємодію Скадовського бюро правової допомоги з Шевченківською та Ульянівською сільськими радами на підставі укладених меморандумів, схваливши таку співпрацю, адже це допомагає краще вивчати потреби та проблеми громад.

По завершені всім присутнім роздані інформаційні буклети з питань захисту права власності, прав громадян у сфері правосуддя та інших способів захисту своїх прав з контактами Скадовського бюро правової допомоги.

5 6

 


Нагадуємо мешканцям Скадовського району, що кожен, хто потребує правової допомоги, може зателефонувати на єдиний номер гарячої лінії системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103
(безкоштовно з усіх стаціонарних та мобільних телефонів)

або безпосередньо звернутись до Голопристанського місцевого центру з надання БВПД та його структурного підрозділу – Скадовського бюро правової допомоги. 

Голопристанський місцевий центр з надання БВПД
(05539) 2-10-91 / 2-10-96
Адреса: 75600, Херсонська обл., м. Гола Пристань, пров. Курортний, 7

Скадовське бюро правової допомоги
(05537) 5-46-21; +38 (095) 539-53-61; +38 (095) 459-29-71
Адреса: 75700, Херсонська область, м. Скадовськ, вул. Сергіївська (Радянська), 4