назад

Робота «мобільних точок доступу» в межах проекту «Я МАЮ ПРАВО!» на Ямпільщині

SuR 170927 0326 вересня начальником відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Володимиром Жалковським, директором Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Миколою Гудімою, начальником відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Юлією Зацаринною,

начальником Ямпільського бюро правової допомоги Володимиром Лящевським спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у Сумській області в межах проекту «Я МАЮ ПРАВО!» з метою правопросвітництва населення віддалених сіл та розширення доступу до правової допомоги здійснено виїзд до Дружбівської міської територіальної громади та Ямпільської селищної ради Ямпільського району.

SuR 170927 01

SuR 170927 02

Цей досвід показав правильність та ефективність обраного напрямку роботи. Найболючишими питаннями населення є такі, що стосуються порядку приватизації земельної ділянки, встановлення факту спільного проживання, поновлення строку прийняття спадщини, отримання соціальної допомоги сім’ям з дітьми, приватизація квартири, підстави виселення та зняття з реєстрації.

Під час виїзду до робочої групи звернулося 9 осіб: Дружбівської міської територіальної громади – 6 осіб; Ямпільській селищній раді – 3 особи.

SuR 170927 04

SuR 170927 05

У ході виїзного прийому працівники системи безоплатної правової допомоги провели правопросвітницькі бесіди з жителями Дружбівської міської територіальної громади на тему «Як оформити земельний пай». Микола Гудіма, директор Шосткинського місцевого центру провів робочу зустріч з головою громадської організації «Інвалідів Хутір-Михайлівська» Володимиром Чалковим з метою обговорення проблем осіб з особливими потребами.

SuR 170927 06

SuR 170927 07

Також проведено вуличне інформування сільських жителів та надано роз’яснення про систему правової допомоги та порядок її отримання.

Зверніть увагу, що 28 вересня робоча група здійснить виїзд до Річківської сільської територіальної громади та Миколаївської селищної територіальної громади Білопільського району. Всі охочі мають змогу поспілкуватися з фаховими юристами та отримати відповіді на хвилюючі запитання.

SuR 170927 08

SuR 170927 09

Нагадаємо, що 11 серпня розпочали роботу «мобільні точки доступу» до системи безоплатної вторинної правової допомоги.

Наступні дві місяці спеціалісти інформуватимуть громадськість щодо захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю, швидкого та ефективного реагування на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення їх майна та оперативного надання безоплатної правової допомоги.

Уважно слідкуйте за графіком виїздів «мобільних точок доступу» системи БВПД та не упустіть можливість отримати кваліфіковану допомогу від професіоналів.