назад

Робота на місцях: правова допомога на Рожнятівщині

1У понеділок, 30 липня до Рожнятівського бюро правової допомоги з робочим візитом завітав директор Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Михайло Євчук задля вирішення проблемних питань, які виникають у роботі.

У ході зустрічі обговорили питання щодо організації Рожнятівським бюро правової допомоги дистанційних та мобільних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги; надання правових послуг працівниками бюро (правової інформації, надання консультацій і роз’яснень з правових питань, складання заяв, скарг та інших документів правового характеру, надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації); кількості прийнятих звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги впродовж липня 2018 року.

«Дуже важливо, щоб дистанційні пункти доступу функціонували в органах місцевого самоврядування – сільських, селищних, міських, районних радах, об’єднаних територіальних громадах. Ми повинні посилити правову спроможність громад, а не фокусуватись на допомозі окремим клієнтам. Там набагато краще знають потреби людей і тому зможуть краще реагувати на запити, які найбільше актуальні», – зазначив директор Регіонального центру з надання БВПД.

2

Михайло Євчук акцентував увагу працівників бюро на реалізації правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та розповсюдженні відповідних інформаційних матеріалів. «Підвищення правової свідомості громадян – основна місія фахівців системи БПД», – наголосив директор Регіонального центру.Метою зазначеного проекту є підвищення юридичної грамотності українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Це масштабна реформа правової свідомості, яка забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави.

Упродовж зустрічі фахівці системи БПД обговорили проблемні питання, які виникають у роботі Рожнятівського бюро правової допомоги та внесли пропозиції щодо їх вирішення.

Довідково:

Дистанційний пункт – це точка доступу до безоплатної правової допомоги для громадян, які мають потребу в такій допомозі, але з різних причин (проживання або перебування у віддалених населених пунктах, відсутність вільного часу тощо) не мають можливості її отримати, звернувшись безпосередньо до місцевого центру або бюро правової допомоги.


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України