назад

Робота на місцях: виїзні прийоми, консультації, правопросвітництво

MZ4Щоденна робота місцевих центрів та бюро правової допомоги важлива та відповідальна. Виїзні прийоми, правопросвітницькі лекції, дні відкритих дверей, вуличне інформування фахівці центрів проводять регулярно, аби якомога більше людей могли отримати своєчасну та якісну правову допомогу, знати свої права та вміти ними скористатися у повсякденному житті.

Ось лише деякі з право просвітницьких заходів та консультувань громадян які відбулись останнім часом.

26 жовтня начальник Малинського бюро правової допомоги Олег Алєксєєв провів виїзний прийом та надав консультації внутрішньо переміщеним осібам у селі Слобідка Малинського району. Він відповів на питання, які цікавлять людей та детально розповів як скористатись правом на безоплатну правову допомогу. Олег Алєксєєв нагадав, що починаючи з 5 січня 2017 року розширенно коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Серед них і внутрішньо переміщені особи.

MZ2

26 жовтня начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Коростенського місцевого центру з надання БВПД Оксана Сергієнко спільно з начальником Коростенського міськрайонного відділу ДВС Ігорем Солоним у селі Новаки Коростенського району провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань антирейдерського законодавства та захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю.

MZ1

Оксана Сергієнко розповіла про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право». Питань у тих, хто прийшов отримати юридичну консультацію було чимало. Людей цікавило, як можна збільшити виплату аліментів на дітей, якими пільгами користуються учасники бойових дій, як призначаються субсидії, порядок та строки прийняття спадщини, порядок приватизації земельної ділянки та ін.

Кожне питання розглянули та пояснили громадянам правовий механізм вирішення проблеми.

27 жовтня начальник Малинського бюро правової допомоги Олег Алєксєєв провів виїзне консультування для ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія закону «Про статус ветеранів війни», яке проводилось у приміщенні Малинського райвійськкомата. За юридичними консультаціями звертались переважно учасники АТО. Питання, які піднімались стосувалися соціального захисту, виділення земельних ділянок та порядку виплати одноразової грошової допомоги учасникам бойових дій.

MZ3

27 жовтня головний спеціаліст Народицького бюро правової допомоги Юлія Пінчук провела круглий стіл з відділом освіти Народицької селищної ради на тему «Соціальний захист дітей, розширення їх доступу до БПД». Під час заходу Юлія Пінчук розповіла про права дітей та можливість їх доступу до безоплатної правової допомоги. Начальник відділу освіти Наталія Бортник проаналізувала стан організації навчання, виховання та оздоровлення дітей.

MZ5

30 жовтня заступник начальника Чуднівського бюро правової допомоги Інна Циганок провела правопросвітницьку лекцію для працівників Чуднівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Чуднівської районної державної адміністрації.

MZ7

31 жовтня начальник Народицького бюро правової допомоги Ірина Завацька провела в Народицькій селищній раді семінар, присвячений соціальному захисту дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, розширення їх доступу до БПД. Під час заходу учасники семінару обговорили ряд питань, що стосуються сфери соціального захисту дітей, їх прав та обов’язків.

MZ6

{module Бердичівський МЦ}

{module Коростенський МЦ}