назад

Робота на результат: інформування та правові консультації

2Фахівці центрів та бюро правової допомоги щоденно працюють над тим, аби якомога більше людей дізнавались про свої права, а ті хто цього потребує, отримали професійні юридичні консультації. Вони використовують будь-яку можливість аби проінформувати та надати консультації: правопросвітницькі лекції, виїзні прийоми, проведення семінарів та багато іншого.

Ось лише деякі з правопросвітницьких заходів та консультувань громадян які відбулись останнім часом.

Обізнаність молоді про свої права та обов’язки є важливим елементом у реалізації проекту ПРООН «Верховенство права та правосуддя для громад у постраждалих від конфлікту регіонах України». Фахівці центрів безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги активно співпрацюють в цьому напрямку з об’єднаними територіальними громадами.

6 листопада в.о. директора Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Коваль та інтегратор місцевого центру Вікторія Тогунова провели урок для учнів 9-х, 10-х та 11-х класів Тетерівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Житомирського району.

ФОТО 1 ФОТО 2

Олександр Коваль розповів про становлення та роботу системи безоплатної правової допомоги в Україні. Також учні дізнались про функції центрів безоплатної правової допомоги та пріоритетні завдання.

Лише теорією учнів не зацікавиш, тому значна частина уроку була присвячена практичним заняттям на яких школярі вчились захищати свої права та дізнавались, як поводити себе з правоохоронними органами.

7 листопада начальник Черняхівського бюро правової допомоги Дарина Павлова провела виїзний прийом громадян у с. Високе Черняхівського району. Мешканці сіл чекають таких заходів, адже це можливість отримати фахові правові консультації безкоштовно та не витрачаючи час та гроші на дорогу, аби дістатись районного центру. Громадяни зверталися з таких питань як порядок відмови від прийняття спадщини, набуття права власності на житловий будинок у порядку набувальної давності, прийняття спадщини за законом, ставки оподаткування відчуження житлового будинку шляхом купівлі-продажу та ін.

ФОТО 3 ФОТО 4

Крім того Дарина Павлова провела в’їзний прийом громадян та правопросвітницьку лекцію для учнів 9 класу Високівської гімназії Черняхівського району. Вона розповіла про систему безоплатної правової допомоги, , порядок звернення та отримання безоплатної правової допомоги, а також про всеукраїнський проект «Я маю право!».

8 листопада начальник відділу забезпечення якості надання правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Тимур Кашапов, начальник відділу представництва Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Яна Вельган та інтегратор Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Тогунова взяли участь у роботі консультативного пункту у Житомирському військовому госпіталі. Фахівці надали усім бажаючим правові консультації, роз’яснення, а також роздали інформаційні буклети.

1

09 листопада начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олександр Невдовиченко провів семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції» для безробітніх осіб, які стоять на обліку у Бердичівському міському центрі зайнятості. Олександр Невдовиченко розповів як не потрапити до трудового рабства за кордоном. Присутнім продемонстрували форми контрактів які укладаються з іноземними роботодавцями відповідно до ЗУ «Про зовнішньоекономічну діяльність».

IMG 20171109 100000

{module РЦ}

{module Житомирський МЦ}

{module Бердичівський МЦ}