назад

Робота продовжується: навчання для старост об’єднаних територіальних громад

121 лютого 2018 року в приміщенні Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук взяв участь у дискусії щодо окремих питань роботи посадових осіб місцевого самоврядування в ОТГ Прикарпаття.

У рамках тематичного короткострокового семінару «Організація роботи старости в об’єднаній територіальні громаді» відбулася тематична дискусія щодо роботи в ОТГ.

Зустріч була проведена на базі Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій спільно з Івано-Франківським центром розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Учасниками семінару були діючі старости з Нижньовербізької, Матеївецької, Старобогородчанської, Печеніжинської, Більшівцівської, Верхнянської, Витвицької та Переріслянської об’єднаних громад Івано-Франківської області.

2

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук ознайомив старост об’єднаних територіальних громад області зі системою безоплатної правової допомоги. «Староста – це нова посадова особа в системі органів місцевого самоврядування України. Необхідно, щоби такі службовці надавали якісні публічні послуги та були максимально обізнані зі своїми повноваженнями», – наголосив він. Заступник директора розказав слухачам про роботу мобільних точок доступу в системі БВПД.

Разом із заступником начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в області Мартою Ільницькою  Володимир Ковальчук ознайомив старост із загальнонаціональним правопросвітницьким проектом Міністерства юстиції України і Координаційного центру з надання правової допомоги «Я МАЮ ПРАВО». Велике зацікавлення старост ОТГ викликали інформаційні буклети про систему БПД та правопросвітницький проект, які були надані учасникам зустрічі.

3

У дискусії також брав участь радник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Валерій Крецул та директор ІФОЦППК Богдан Волошинський, які обговорили окремі питання роботи посадових осіб місцевого самоврядування.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)