назад

Робота Регіонального центру у жовтні 2015 року

FF1У жовтні місяці 2015 року працівниками Регіонального центру було видано 235 доручень захисникам, з яких 64 для здійснення захисту затриманим особам, 3 при проведенні окремої процесуальної дії та 168 для захисту за призначенням згідно постанови слідчого та ухвали суду у кримінальному провадженні.

Державною казначейською службою України оплачено послуги адвокатів та відшкодовано витрати згідно прийнятих у вересні-жовтні 2015 року актів наданих послуг на суму 288060,63 грн.

Зареєстровано фінансові зобов’язання по програмі 3603030 «Оплата послуг та відшкодування витрат адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги» на суму 288060,63 грн.

Проведено оплату життєдіяльності Центру, а саме: телекомунікаційних послуг за липень – 462,52грн.; послуг інтернету за жовтень – 1056,00 грн.; оренди приміщень за серпень 2015р. –309,94 грн.; теплового приєднання за вересень 2015 року – 222,64; водопостачання – 26,57 грн; канцтоварів – 3520,26; заправка картріджів – 1120,00; заробітної плати працівників за жовтень – 113089,29 грн., нарахування на заробітну плату – 35630,68 грн.;

Події Центру:
У жовтні 2015 року із робочим візитом на Львівщину прибув директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський.

У ході зустрічей з працівниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській обалсті було обговорено ряд питань, пов’язаних із функціонуванням та розвитком системи надання безоплатної вторинної правової допомоги

Результатами робочої зустрічі стало підведення підсумків роботи Регіонального та Місцевих центрів впродовж 3-х місяців, з моменту відкриття шістьох Місцевих центрів на Львівщині, та спрямування фокусу роботи відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів на аналіз результативності роботи адвокатів, та моніторинг застосування ними впроваджених стандартів якості в судових засіданнях. 

Завершальний етап конкурсу з відбору адвокатів – на Львівщині пройшло 49 адвокатів
15 жовтня 2015 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігор Микитин, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Наталія Мелян, директори Буського та Першого львівського місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Іван Скочко і Барбара Калюжна взяли участь у завершальному етапі конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

В приміщенні Головного управління юстиції у Львівській області проходили співбесіду 50 адвокатів, які виявили бажання надавати вторинну правову допомогу за контрактом чи договором з Регіональним центром.

Проведення спостереження за роботою адвокатів у судовому засіданні у судах першої інстанції та у суді апеляційної інстанції.
На виконання доручення Координаційного центру начальником відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області – адвокатомНаталією Мелян проведено спостереження за роботою адвокатів у судовому засіданні 22.10.2015 в Самбірський міськрайонний суд Львівської області  (1 спостереження за роботою 2-ох адвокатів – Ленько М.Ю. та Мукана І.В.)