назад

Робота щодо посилення соціального захисту людей з інвалідністю триває

15 травня – у Міжнародний день боротьби за права інвалідів – Регіональний центр з надання БВПД у Херсонській області та громадська організація «Ініціатива на захист прав людей з інвалідністю» підписали Меморандум про співпрацю.

Документ підписали директор Регіонального центру з надання БВПД Марина Єлисєєва та заступник голови ГО «Ініціатива на захист прав людей з інвалідністю» Михайло Лебєдєв за участі члена правління цієї організації Віктора Булки.

Консолідація зусиль, спрямованих на співпрацю в частині забезпечення прав та соціальних гарантій, передбачених законодавством України для людей з інвалідністю, є головною метою підписаного Меморандуму.

Сторони домовилися обмінюватись інформацією; проводити спільні заходи, які спрямовані на підвищення рівня правової поінформованості людей з інвалідністю, з подальшим інформуванням про них у ЗМІ та на веб-ресурсах сторін; розробляти та розповсюджувати інформаційні матеріали щодо прав та соціальних гарантій, передбачених законодавством України для людей з інвалідністю; здійснювати моніторинг та аналіз існуючих проблем тощо.

2

По завершенні зустрічі Марина Ігорівна вручила гостям буклети системи БПД та загальнонаціонального проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».