назад
16.01.17

Робота соціальної бригади в селі Абазівка Полтавського району

13012017abazivka

13 січня 2017 року фахівцями Першого полтавського МЦ з надання БВПД у складі соціальної бригади Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Полтавського району було здійснено виїзд до села Абазівка Полтавського району.

В рамках проведення соціальної роботи на території Абазівської сільської ради, в сільському будинку культури було організовано виїзний мобільний консультаційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. Консультаційний пункт цього дня відвідали здебільшого особи похилого віку, яких хвилювали питання правових аспектів пенсійного забезпечення та підстав для здійснення перерахунку пенсії, укладення договорів оренди землі, встановлення опіки над обмежено дієздатною особою.

Всі відвідувачі консультаційного пункту отримали вичерпні консультації та роз’яснення чинного законодавства України, а також дізнались про розширення суб’єктів, які мають право на  безоплатну вторинну правову допомогу.

По закінченню роботи виїзного мобільного консультаційного пункту, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинно правової допомоги Першого полтавського МЦ Тетяна Ражик провела робочу зустріч з головою Абазівської сільської ради Полтавського району Павлом Махном. У ході зустрічі очільнику сільської ради було повідомлено про зміни, які відбулись останнім часом в законодавстві України про безоплатну правову допомогу та повідомила, які категорії осіб наразі мають право отримати безоплатну вторинну правову допомогу.

Окрім того, Тетяна Ражик зустрілась з головою громадської ради с. Абазівка Полтавського району Володимиром Лукашем, який є також головою Ради ветеранів с. Абазівка Полтавського району. У ході зустрічі сторонами були обговорені проблемні питання, які виникають у громади Абазівської сільської ради, а також визначились в основних напрямках співпраці.

Також на вулицях села Абазівка серед перехожих були розповсюджені інформаційні буклети про безоплатну правову допомогу («вуличне інформування»).