назад
15.11.18

Робота Тиврівського бюро правової допомоги

zwit tywriv

Надання безоплатної правової допомоги соціальна програма Уряду України, що гарантує людям ефективний захист їхніх прав. Для того, щоб усі категорії громадян могли повною мірою захистити свої права в нашій державі були створені бюро правової допомоги – точки доступу до безоплатної правової допомоги на місцях: у районах, селищах і селах.

Щороку центри безоплатної правової допомоги звітують про виконану роботу та надану громадянам юридичну допомогу. Так, 14 листопада 2018 року в актовому залі відділу освіти Тиврівської районної держадміністрації відбулося звітування щодо діяльності Тиврівського бюро правової допомоги: “Правова допомога за рахунок держави: виклики та успіхи Тиврівського бюро правової допомоги”. 

На заході були присутні партнери: заступник голови Тиврівської районної держадміністрації Володимир Вітюк, начальник Тиврівського районного відділу філії ДУ “Центр пробації” у Вінницькій області Олександр Аузяк, головний спеціаліст Тиврівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Людмила Савельєва, адвокат системи безоплатної правової допомоги Вікторія Жикевич. Усі вони висловили подяку Тиврівському бюро за якісне надання правової допомоги громадянам та поділились напрацюваннями та досвідом проведення спільних заходів.

На захід завітали також клієнти Тиврівського бюро правової допомоги, які скористались правом на отримання юридичної допомоги для вирішення своїх правових питань.

На зустрічі говорили про розширення точок доступу до безоплатної правової допомоги, посилення правової спроможності наших громадян та визначення правових потреб територіальних громад. Захід організували Вінницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Тиврівське бюро правової допомоги, Тиврівська районна організація профспілки працівників освіти та науки України.

Директорка Вінницького місцевого центру Лариса Пікановська розповідала про діяльність системи безоплатної правової допомоги, зокрема про роботу Вінницького місцевого центру та Тиврівського бюро правової допомоги. Пані Лариса наголосила на важливості співпраці системи БПД з партнерами та зазначила, що на сьогодні дуже зросло навантаження на місцеві центри та бюро правової допомоги, оскільки розширилося коло громадян, які мають право на таку державну підтримку.

Начальник Тиврівського бюро правової допомоги Ярослава Мачай ознайомила учасників заходу з діяльності Тиврівського бюро правової допомоги, зокрема, розповіла про наближення доступу до правової допомоги людей з віддалених куточків району, роботу дистанційних, мобільних пунктів консультування та адресну правову допомогу, про взаємодію з органами місцевого самоврядування та органами державної влади.

Голова Тиврівської районної організації профспілки працівників освіти і науки Михайло Подзігун говорив про співпрацю з Тиврівським бюро правової допомоги в межах реалізації правопросвітницького проекту “Я маю право!” та наголосив, що метою даного проекту є підвищення рівня правової свідомості та культури населення, сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості громадян щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України у різних сферах життя.

Також пан Михайло вручив подяки за внесок в розвиток правової держави директорці Вінницького місцевого центру Ларисі Пікановській та начальниці Тиврівського бюро правової допомоги Ярославі Мачай.zwit tywriv2

Тиврівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Тиврів, вул. Шевченка, 5, тел.: (04355) 2-15-77. Вінницький місцевий центр з надання БВПД можна знайти за адресою: вул. Порика, 29, тел.: (0432) 56-01-80. Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106