назад

Робота в бюро правової допомоги – шанс для молодих юристів

У бажаючих працювати в бюро правової допомоги ще є час до 18 години 00 хвилин31 травня 2016 року щоб заповнити заявку  на веб-сайті www.legalaid-jobs.in.ua.В Сумській області станом на 24 травня заявки подало 112 претендентів. Всього в Україні подано 3370 заявок. 

Планується, що в Україні буде відкрито понад 400 бюро правової допомоги. У Сумській області бюро будуть утворені у: м. Білопілля, м. Буринь, м. Глухів, м. Кролевець, м. Лебедин, м. Путивль, м. Ромни, м. Середина-Буда, м. Тростянець, смт. Велика Писарівка, смт. Краснопілля, см. Липова Долина, смт. Недригайлів, смт. Ямпіль.

Міністр юстиції Павло Петренко 24 травня 2016 року під час зустрічі із юристами, які закінчують вищі навчальні заклади та розпочинають свою кар’єру заявив: «Ми хочемо залучити максимальну кількість молодих фахівців, які нещодавно закінчили вузи, та тих студентів, які закінчують юридичні факультети і мають освітній рівень бакалавра, на першу роботу в бюро правової допомоги». Він звернув увагу, що раніше у юристів-початківців, без професійного досвіду, було мало шансів отримати роботу в державному секторі. Нині ж у рамкахвідкритого конкурсуз відбору керівників бюро правової допомоги вони мають таку можливість. За його словами, у бюро юристи-початківці матимуть змогу отримати конкурентну заробітну плату, можливості здобуття професійного досвіду та, відповідно, реалізації себе як правників.

Нагадаємо, що конкурс з відбору керівників бюро правової допомоги проходитьіз 4 квітня до 15 липня 2016 року. Етап збору електронних заявок від претендентів закінчиться 31 травня. Впродовж 8 – 17 червня претенденти, які відповідають формальним вимогам, будуть запрошені до проходження онлайн-курсу дистанційного навчання. Інтерв’ювання кандидатів, які успішно пройшли дистанційний курс – із 30 червня до 15 липня 2016 року.

Детально про всі умови конкурсу –читайте за посиланням.

Методологічна підтримка проведення конкурсу здійснюється українсько-канадським проектом «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що реалізується Канадським бюро міжнародної освіти і фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.