назад
19.07.17

Роботодавцям смт Піщанка нагадали про право людей з особливими потребами на працю

14 07 17 114 липня 2017 року Піщанське бюро правової допомоги та Піщанський районний центр зайнятості провели робочу зустріч з роботодавцями району. Під час заходу учасники обговорили законодавчі вимоги та провели розрахунок середньооблікової кількості штатних працівників на прикладі окремих установ, а також отримали методичні рекомендації на тему «Особа з інвалідністю: що треба знати роботодавцю», які підготувала начальниця бюро правової допомоги Тетяна Шубенко.

На зустріч були запрошені представники сектору персоналу Піщанської РДА – Мар’яна Шеремета, відділу ведення діловодства Піщанської районної ради – Марія Криштофор, відділу освіти – Людмила Ясько, Центральної районної лікарні – Борис Собко,Управління Державної казначейської служби України у Піщанському районі – Василь Іванюк та ДУ «Піщанська виправна колонія №59» – Катерина Півкишка. Також, захід відвідали представники органів місцевого самоврядування, серед яких соціальні партнери бюро правової допомоги: сільський голова села Чорномин ЗінаїдаТишкул та сільський голова села Городище Лідія Пустовіт.14 07 17 3

Тетяна Шубенко розповіла про особливості прав осіб з інвалідністю на працю, перерахувала їх гарантії та пільги (тривалість відпусток, встановлення неповного робочого дня, працевлаштування без випробувального терміну, розірвання трудового договору). Окремо наголосила на обов’язку роботодавців щодо працевлаштування інвалідів, необхідність дотримання нормативу робочих місць та відповідальності, яка наступає у разі його недотримання. Під кінець виступу, начальниця відмітила, що проінформованість роботодавців допоможе дотримуватися законів та не порушувати гарантовані ними права, а це, у свою чергу, зменшить кількість правових спорів, непорозумінь, випадків притягнення до відповідальності та звернень до суду.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Піщанського районного центру зайнятості Ярослав Олійник, розповів роботодавцям як займатися пошуком інвалідів та створювати для них робочі місця, довів до відома інформацію про норматив робочих місць для інвалідів.

Тетяна Верцімаха, провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Піщанського районного центру зайнятості, нагадала про обов’язок роботодавців інформувати службу зайнятості про наявність вакансій для інвалідів та розповіла про те, як заповнювати відповідні звіти

У якості практичного посібника усі учасники зустрічі отримали методичні рекомендації на тему «Особа з інвалідністю: що треба знати роботодавцю», які підготувала Тетяна Шубенко.14 07 17 2

Нагадаємо, що Томашпільський місцевий центр з надання БВПД працює за адресою: смт Томашпіль, площа Тараса Шевченка, 6; тел.: (04348) 2-11-72.

Піщанське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Піщанка, вул. Вишнева, 5; тел.: (04339) 2-11-30.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106