назад

Роль права в житті людини устами підростаючого покоління

71-1Що думає підростаюче покоління про права та обов’язки? Яка роль права в житті людини? З метою отримання відповідей на ці запитання, на Вижниччині в період з 15 листопада по 3 грудня був проведений конкурс на кращий твір-есе серед школярів.

Взяти участь у конкурсі на кращий твір-есе «Роль права в житті людини» мали змогу учні старших класів. Яка роль права у вашому житті? Це запитання поставили школярам фахівці Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. «На мою думку, право – це моя свобода, це можливість приймати рішення і робити те, що мені подобається. Звісно, життя обмежується обставинами, законами та мораллю. Якраз тут я вбачаю основне право у своєму житті – це право вибору, якою мені бути людиною”, – таку думку висловила переможниця конкурсу Антоніна Бенько, учениця 8-го класу Виженської школи. “Якщо скасувати норми права, кожен з нас матиме змогу діяти на свій розсуд, діяти так, як йому заманеться. В результаті наступить хаос та безлад”, – зауважила учениця 9-А класу Вижницької школи Ольга Матейчук, яка за результатами оцінювання посіла II місце у конкурсі. «Кожен з нас має стежити, чи він не порушує права. А також поважати права інших, не менше, ніж власні”, – про це у своєму творі-есе написала учениця 9-го класу Слобода-Банилівського навчально-виховного комплексу Марія Григоращук. Вона отримала диплом за III місце.

71-2

Члени комісії довго сперечалися, бо кожна з робіт була сповнена цікавими думками. Врешті, вирішили, що переможцями стануть учні, чиї роботи найбільше розкрили запропоновану тему. А ще представники конкурсної комісії відмітили: «Всі без винятку учасники розуміють, що окрім власних прав всі ми маємо ще й обов’язки». Переможці отримали дипломи Вижницького місцевого центру з надання БВПД та цінні призи від партнерів центру, громадської організації “Волонтери Вижниці”.

71-3

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Звернутися по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Путильський район, смт. Путила, вул. Українська, 178. Телефон: (0 3738) 2-13-33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).