назад

Розірвання трудового договору за власним бажанням. Що ви маєте знати?

23.09.2016 - zvilnenaДо Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася жінка військовослужбовця з питанням, чи можливо розірвати трудовий договір за власним бажанням у зв’язку з переведенням її чоловіка на роботу в іншу місцевість.

Згідно ч.1 ст. 38 КзпП працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні.

У разі, коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу (переведення в іншу місцевість), власник або уповноважений ним орган повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник.

Окрім цього, згідно ч. 2 ст. 18 ЗУ «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» дружинам військовослужбовців, окрім військовослужбовців строкової служби, виплачується за місцем роботи грошова допомога у розмірі середньомісячної заробітної плати при розірванні ними трудового договору у зв’язку з переведенням чоловіка на службу в іншу місцевість.

Працівники Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги допомогли жінці, яка звернулася за консультацією скласти заяви про розірвання трудового договору та на отримання одноразової грошової допомоги.

Новоград-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги надає юридичні консультації за адресою вул. Івана Франка, 31-а, або за телефоном: (04141) 2-15-82.