назад
19.10.18

Розпочалися каскадні тренінги «hard skills» для адвокатів БПД

19.10.2018   Dnipro trening (2)Сьогодні, 19 жовтня 2018 року розпочалася серія каскадних тренінгів для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, на тему «Кримінальний процесуальний кодекс України: вивчення і застосування крізь призму європейських стандартів». Першими навчатимуться адвокати з Харківщини та Дніпропетровщини. Потім аналогічні тренінги пройдуть у всіх областях України. 

«Для системи безоплатної правової допомоги пріоритетом є впровадження європейських цінностей у сфері прав людини, гарантування кожному клієнту ефективного захисту його прав. Тому ми вдячні партнерам за надану можливість підвищити професійні знання та навички адвокатів системи БПД у контексті застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини у їхній щоденній роботі», – переконаний директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

19.10.2018   Dnipro trening (1)

Перші дводенні тренінги проходять на базі правових клубів «PRAVOKATOR» у Дніпрі (тренери Руслан Балковий та Сергій Лисак) та Харкові (тренер Марина Шинкаренко). До середини грудня аналогічні тренінги будуть проходити у Львові, Києві та Одесі. Участь в них братимуть адвокати з різних областей, які об’єднані в групи по 20 осіб. Загалом, каскадні тренінги «Кримінальний процесуальний кодекс України: вивчення і застосування крізь призму європейських стандартів» пройдуть по всій країні для понад 500 адвокатів, які були залучені до системи БПД за результатами конкурсних відборів у 2017-2018 роках.

19.10.2018   Harkiv trening (1)

«Клієнтів системи безоплатної правової допомоги ми намагаємося забезпечити найякіснішими послугами адвокатів. Захисники, які співпрацюють з системою БПД, мають регулярно вдосконалювати свої знання. Якщо на тренінгах «soft skills» розвиваються універсальні компетенції – соціальні, інтелектуальні, тренінги «hard skills» покликані вдосконалити професійний рівень у галузі застосування КПК України та практики ЄСПЛ», – зазначив Олексій Бонюк.

Запуску тренінгу передувала кропітка робота експертів під час практикуму для адвокатів-тренерів на початку липня цього року. Це дало можливість сформувати змістовну програму тренінгів. Зокрема, вона включатиме шість блоків: початкові дії захисника при вступі у справу; взаємодія з центрами БВПД; дії захисника при затриманні клієнта, пред’явленні підозри, забезпечення основоположних прав; оскарження рішень, дій, бездіяльності слідчого, прокурора, слідчого судді; дії у процесі доказування на стадії досудового розслідування; дії захисника в суді першої інстанції; особливості участі захисника під час окремих видів проваджень.

19.10.2018   Dnipro trening (4)

Проведення каскадних тренінгів для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, організував Координаційний центро з надання правової допомоги спільно з Радою Європи в межах проекту «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», фінансованого урядом Данії.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook            YouTube YouTube