назад
19.10.15

Розпочався позаплановий внутрішній аудит ефективності Регіонального центру з надання БВПД у Харківській області

166839З 19 жовтня 2015 року Координаційний центр з надання правової допомоги розпочинає аудит ефективності Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Харківській області. До 30 жовтня аудиторська група у складі начальника відділу внутрішнього фінансового контролю Координаційного центру Віталія Охріменка та головних спеціалістів відділу Олени Полоз та Олени Коросташовець буде проводити перевірку роботи центру.

Проведення позапланового аудиту ефективності Регіонального центру з надання БВПД у Харківській області стало реакцією на низку звернень зі скаргами з боку адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. За повідомленнями адвокатів, окремі службові особи Регіонального центру з надання БВПД у Харківській області порушують їх права, зокрема, неправомірно відмовляють у передбаченому умовами контракту відшкодуванні витрат адвокатів на пально-мастильні матеріали при користуванні ними власним автомобілем для надання БВПД у сільській місцевості, вимагають від адвокатів документи, не передбачені законодавством, для підтвердження розрахунків розміру оплати послуг, умисно необґрунтовано зволікають з проведенням оплати за актами про надання БВПД тощо.

Метою роботи аудиторської групи є перевірка інформації, зазначеної у зверненнях адвокатів, та прийняття відповідних рішень, якщо в ході проведення аудиту вона отримає своє підтвердження.

Нагадаємо, що з 2015 року розпочато активний процес проведення внутрішніх аудитів в центрах з надання БВПД. Внутрішні аудити в регіональних центрах проводяться у відповідності до затверджених планів, які, у свою чергу, формуються на основі оцінки ризиків конкретних центрів. Так, на сьогодні проведено вже 5 внутрішніх аудитів. Усі вони проведені в чіткій відповідності до стандартів внутрішнього аудиту з дотриманням останніх рекомендацій центрального підрозділу з гармонізації Держфінінспекції України. Внутрішній аудит в системі БВПД направлений, в першу чергу, на оцінку системи внутрішнього контролю та на дослідження функціональних процесів у центрах з точки зору їх економічності, ефективності та результативності.

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter