назад

Розпочинається серія каскадних тренінгів для адвокатів

trening 2005-6 та 19-20 листопада 2015 року в Чернігівській області пройдуть каскадні тренінги для адвокатів, що працюють в системі безоплатної правової допомоги, на тему «Особливості захисту у кримінальних провадженнях про злочини проти основ національної безпеки і військові злочини. Захист у кримінальних провадженнях про незаконних обіг наркотичних засобів. Здійснення захисту при застосування негласних слідчих (розшукових) дій».

Навчальні заходи для адвокатів організовані Координаційним центром з надання безоплатної правової допомоги спільно з ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» та за сприяння Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Тренінги проводитимуть тренери–модератори, які попередньо пройшли двоетапний курс навчання у столиці, протягом якого вони вдосконалювали свої теоретичні знання за визначеною темою майбутніх каскадних тренінгів та практичні тренерські навички, зокрема, з ефективної комунікації та взаємодії з аудиторією.

Перший тренінг вже пройшов у Хмельницькому, де впродовж двох днів, 23-24 жовтня, адвокати, що надають БВПД мешканцям Хмельниччини, прослухали лекції, дискутували, обмінювались досвідом та виконували практичні вправи у руслі тематики тренінгів.

Сьогодні та завтра каскадні тренінги пройдуть для адвокатів Івано-Франківщини.

Переглянути графік проведення каскадних тренінгів у регіонах

Нагадаємо, що перше коло каскадних тренінгів у регіонах пройшло впродовж червня та перших днів липня 2015 року. Тоді учасники прослухали лекції тренерів, та у ході модерованих дискусій обговорили практичні питання щодо дій захисника у кримінальних провадженнях, які потребують судово-медичної експертизи, дій захисника у випадку невірної кваліфікації правопорушення, яке інкримінується підзахисному, проблемних питань, пов’язаних з кваліфікацією кримінальних правопорушень проти статевої свободи і статевої недоторканості особи; а також – проблемних моментів практики застосування законодавства у руслі запропонованої тематики.

ДОВІДКОВО
Каскадні тренінги – навчальні заходи для адвокатів системи безоплатної правової допомоги, що проводяться одночасно у всіх регіонах адвокатами-тренерами за визначеною тематикою. Основною метою проведення каскадних тренінгів є підвищення кваліфікації адвокатів, залучених до надання безоплатної вторинної правової допомоги. За підсумками каскадних тренінгів учасники, що прослухали повну програму, отримують сертифікати.