назад
01.03.16

Розроблено методичні матеріали про надання безоплатної вторинної правової допомоги в Україні

Nakaz

Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області спільно з Полтавським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій в рамках реалізації проекту «Становлення та розвиток системи надання правової допомоги в Україні  з урахуванням світового досвіду» на 2016-2020 роки видано методичні матеріали для посадових осіб місцевого самоврядування на тему «Надання безоплатної правової допомоги в Україні». Методичні матеріали презентовано під час зустрічей директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександра Черчатого з сільськими, селищними головами та секретарями сільських, селищних рад. Матеріали розміщено у вільному доступі на сайті Регіонального центру.

Укладачі (доктор наук з державного управління, професор М. Лахижа, кандидат наук з державного управління О. Черчатий та магістр державного управління І. Клименко) вмістили до методички інформацію щодо нормативно-правової бази, вузлових термінів, суб’єктів права на безоплатну первинну правову допомогу, суб’єктів надання безоплатної первинної правової допомоги в Україні, повноважень та завдань органів місцевого самоврядування щодо надання правової допомоги населенню, завдань системи надання правової допомоги та перспектив її розширення тощо.

Методичні матеріали підготовлені для посадових осіб місцевого самоврядування, але будуть корисними для всіх громадян, що потребують правової допомоги.