назад
03.08.17

Розширення безоплатної правової допомоги в Котелевському районі

20072017kotelva2

20 липня 2017 року директор Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Рибас провів ряд робочих зустрічей в Котелевському районі з посадовими особами органів місцевого самоврядування, державних установ та громадський організацій.

У рамках відвідин с-ща Котельва керівник місцевого центру зустрівся з Микілківським сільським головою – Вірою Олефір, Сидоряченським сільським головою – Маргаритою Токач, директором територіального центру надання соціальних послуг Котелевського району – Наталією Дудченко, начальником Котелевського районного сектору з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції – Оленою Безсмертною, головою ради Котелевської районної організації ветеранів України – Ганною Бихкало.20072017kotelva1

Керівник центру обговорив важливі питання щодо напрямків діяльності та розвитку системи безоплатної правової допомоги в селищі Котельва та віддалених населених пунктах району, надання адресної допомоги безпосередньо за місцем проживання осіб, які потребують правової допомоги. Також Ігор Рибас звернув увагу на доцільність проведення правоосвітніх заходів з метою підвищення рівня правової культури громадян, їх результативність та подальший розвиток в даному напрямку роботи.

За наслідками вищезазначених робочих зустрічей підписано Меморандуми про співпрацю між Першим полтавським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Ковалевською, Микілківською, Сидоряченською сільськими радами, територіальним центром надання соціальних послуг Котелевського району, Котелевським районним сектором з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, Котелевською районною організацією ветеранів України.

Цього ж дня керівник Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяв участь в засіданні сесії Ковалевської сільської ради Котелевського району.20072017sesiyaKovalevskoyisilskoyirady

На порядку денному засідання стояло питання про затвердження Програми правової освіти населення Ковалевської сільської ради на 2017-2020 роки. Ігор Рибас довів до відома депутатів інформацію про основні аспекти діяльності системи безоплатної правової допомоги, зазначив категорії осіб, які можуть отримати вторинну правову допомогу в Центрах та бюро. Начальник Котелевського бюро правової допомоги Ольга Саєнко доповіла про заходи Програми, напрямки роботи Котелевського бюро правової допомоги при співпраці з сільською радою у сфері правоосвітництва, методичної та адресної допомоги. По даному питанню сесії депутатами одноголосно прийнято рішення – затвердити Програму правової освіти населення Ковалевської сільської ради на 2017-2020 роки, на реалізацію якої передбачено 16 тис. грн.

Нагадаємо, що аналогічну програму на 2017-2020 роки, на реалізацію якої передбачено 10 тис. грн. 12 липня було затверджено Сидоряченською сільською радою Котелевського району.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу жителі міста можуть звернувшись до Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги , який знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка 2, тел.(0532) 50-27-22.

Котелевське бюро правової допомоги працює за адресою: с-ще. Котельва, вул. Жовтнева, 235, тел. (05350) 22-9-12.

Додатково інформуємо, що, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.