назад

Розширення доступу до безоплатної правової допомоги у північних районах Волині

IMG 4550Протягом квітня 2016 року Ковельським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з партнерською громадською організацією ВОГО «Центр правової допомоги» в рамках програми «Підвищення доступу до безоплатної правової допомоги вразливих верств населення у семи районах Волинської області» (за підтримки Проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади та Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження») створено шість додаткових точок доступу до безоплатної правової допомоги у всіх без виключення районах, які входять до юрисдикції Ковельського місцевого центру.

Відтепер, юристи ВОГО «Центр правової допомоги» проводять виїзні прийоми громадян та надають безоплатну правову допомогу у семи районах Волині, а саме: селищах Стара Вижівка, Ратне, Маневичі, Турійськ, Любешів та місті Камінь-Каширському.

Мета проекту – підвищити доступ до безоплатної правової допомоги вразливих верств населення у північних районах Волинської області та налагодити механізм співпраці між зацікавленими сторонами задля ефективного правового захисту населення.

В рамках проекту передбачається збільшення точок доступу людей до безоплатної первинної правової допомоги в семи районах Волинської області, шляхом організації та проведення виїзних прийомів. Юрист ВОГО «Центр правової допомоги» надає безоплатні юридичні консультації та інформує про можливість отримання допомоги адвоката у Ковельському місцевому центрі.

А також передбачається вироблення та впровадження ефективного механізму співпраці між громадськими організаціями, Ковельським місцевим центром та іншими зацікавленими сторонами, що дасть можливість швидко та ефективно захищати права людини.

В рамках проекту уже розроблені буклети з інформацією про ВОГО «Центр Правової Допомоги» та Ковельський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Одним із спільних завдань Ковельського місцевого центру та ВОГО «Центр правової допомоги» є налагодження ефективної комунікації з органами місцевого самоврядування та вироблення стратегічного плану реалізацій впровадження системи безоплатної правової допомоги у відповідних територіальних громадах Волині.

IMG 4550

grafik  1

grafik  2

grafik  3

grafik  4

grafik  5

grafik  6

Ковельський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 45004, Волинська область, м. Ковель, вул.Степана Бандери, 5

Телефонний номер: (03352) 53063 або через спеціаліста Регіонального центру за номером 78-79-96

E-mail: kovel.volyn@legalaid.gov.ua