назад

12736921 450007931856835 9271362 o

Тернопільський місцевий центр з надання вторинної безоплатної правової допомоги відвідує Теребовлянський район для проведення робочих зустрічей з метою налагодження співпраці та розширення доступу до безоплатної правої допомоги жителям району.

17 лютого 2016 року директор місцевого центру Юрій Гордєєв зустрівся із заступником начальника Управління праці та соціального захисту населення Теребовлянської районної державної адміністрації Володимиром Пемковським  та головою районної ради Ігорем Смільським.

Під час обох зустрічей Юрій Гордєєв  роз’яснив присутнім основні засади Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, ознайомив з діяльністю Тернопільського місцевого центру та звернув увагу на можливість отримання безоплатної вторинної правової допомоги вразливими категоріям  населення, а саме малозабезпеченими особами (ст.14 Закону Про безоплатну правову допомогу).

За результатами зустрічі сторони  домовилися  щодо підписання Меморандуму про співпрацю, розміщення інформації стосовно безоплатної вторинної правової допомоги на офіційному сайті районної ради та на сторінках районної газети “Воля”.

12736660 450007925190169 1129268704 oНагадаємо, що для отримання якісної безоплатної правової допомоги громадянам необхідно звернутися в місцевий центр. Якщо питання не потребує втручання адвоката, працівники центру спрямують клієнта до конкретної установи, де нададуть якісну консультативну правову допомогу безоплатно. У разі, якщо питання потребує надання безоплатної правової допомоги із залученням адвоката, особі потрібно підтвердити своє право на безоплатну вторинну правову допомогу, надавши необхідні документи, які таке право підтверджують.

Дізнатися про перелік документів для певної категорії громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, та інші питання отримання такої допомоги, змін в законодавчій базі стосовно її надання, завжди можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).