назад

Розширення доступу до системи безоплатної правової допомоги в Путивльському районі

SuM 171121 2121 листопада начальник Путивльського бюро правової допомоги Сумського місцевого центру з надання БВПД Георгій Шатілін здійснив виїзний прийом громадян у селі Чорнобровкине, Путивльського району. Прийом відбувся в приміщенні Чорнобривкинській сільській раді.

Головною метою виїзду було виявити правові питання, які виникають у мешканців села та допомогти у їх вирішенні. Цими питаннями виявились: оформлення спадщини, умов оренди земельної ділянки (паю) та соціальної допомоги.

Під час консультування, фахівець бюро більш детально розповів особам, які зверталися за консультацією про те, хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу відповідно до чинного законодавства. Зокрема, це малозабезпечені особи, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, ветерани війни (у тому числі учасники АТО), реабілітовані особи та особи, стосовно яких суд розглядає питання про обмеження цивільної дієздатності чи надання психіатричної допомоги у примусовому порядку та інші.

Також він розповів про порядок звернення до місцевого центру через бюро правової допомоги для отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

SuM 171121 22

SuM 171121 23

Цього ж дня було проведено «вуличне інформування». Серед місцевих жителів розповсюджена інформаційна література з правових питань.

 

Путивльське бюро правової допомоги:

м. Путивль, проспект Іоанна Путивльського, буд.46, телефони: (05442) 5-48-44; 5-49-44