назад
21.10.16

Розширення партнерства задля підвищення правової культури населення Полтавського району

20102016razyk

20 жовтня 2016 року відбулась робоча зустріч начальника відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Тетяни Ражик з в.о. начальника Відділу освіти Полтавської РДА Міщанін Людмилою Вікторівною.

У ході зустрічі, Тетяна Ражик поінформувала про основні засади діяльності Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, розповіла про те, що з 1 вересня 2016 року, в зв’язку з ліквідацією районних управлінь юстиції, до місцевих центрів передано функції правопросвітництва на районному рівні.

Наразі, Першим полтавським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги за підтримки Відділу освіти Полтавської РДА вже здійснено низку правоосвітніх заходів (в Мачухівській середній загальноосвітній школі та Розсошенській гімназії проведені лекторії на тему: «Права та обов’язки дітей. Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх»).

Оскільки одним із основних завдань Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги є підвищення правової спроможності громади,   доцільно проводити правоосвітні заходи в навчальних закладах серед учнів та учителів постійно. Тому, з метою підвищення правової культури серед шкільної молоді, було запропоновано об’єднати зусилля та ресурси в цьому напрямку.

За результатами зустрічі, сторони домовились про налагодження партнерських відносин, розробки графіку проведення правових лекторіїв серед шкіл Полтавського району та проведення спільних заходів.

Також, цього дня Тетяна Ражик зустрілась з юрисконсультом Полтавської РДА. У ході зустрічі, сторони узгодили технічні моменти щодо процедури включення працівника Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги до складу Полтавської районної МКМР.