назад

Розширюємо доступ до безоплатної правової допомоги для мешканців Маківської громади

ShM 2017 06 26 Dostup do BPD dlya Makiwskoi gromadi 126 червня директор Шосткинського місцевого центру Микола Гудіма та начальник відділу правопросвітництва Ольга Правосуд здійснили комплекс заходів у с. Макове Шосткинського району, які сприятимуть розширенню доступу жителів громади до безоплатної правової допомоги.

У ході свого візиту Микола Гудіма та Ольга Правосуд провели робочу зустріч з головою сільської ради Наталією Шляховою, під час якої обговорили проблемні питання з якими мешканці громади звертаються до сільради. Наталія Віталіївна висловила сподівання щодо подальшої співпраці у напрямку забезпечення доступу мешканців села до кваліфікованої безоплатної правової допомоги.

Крім того, працівники місцевого центру прийняли участь у сесії Маківської сільської ради. Зокрема, працівники центру поінформували депутатів про розвиток безоплатної правової допомоги, діяльність Шосткинського місцевого центру та форми співпраці місцевого центру з органами місцевого самоврядування.

«Захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп та територіальних громад є основним завданням системи безоплатної правової допомоги. Для цього юристи центру постійно проводять виїзні прийоми на базі сільрад, що значно розширює доступ до безоплатної правової допомоги соціально вразливих верств населення та допомагає мешканцям села отримати правову підтримку» – наголосив Микола Гудіма під час виступу.

ShM 2017 06 26 Dostup do BPD dlya Makiwskoi gromadi 2

Керівник центру зазначив, що Шосткинським місцевий центр завжди відкритий до співпраці з усіма зацікавленими сторонами, активно розвиває партнерство, насамперед, на рівні територіальних громад.

ShM 2017 06 26 Dostup do BPD dlya Makiwskoi gromadi 3

 

Під час сесії з метою забезпечення доступу населення Макове до безоплатної правової допомоги, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Ольга Правосуд подала на розгляд місцевим депутатам проект Програми надання безоплатної правової допомоги населенню с. Макове на 2017-2018 роки. Під час виступу працівник центру окреслила основні завдання Програми та наголосила, що прийняття та фінансування Програми допоможе мешканцям села отримати правову підтримку, розширити доступ до безоплатної правової допомоги соціально вразливих верств населення та підвищить рівень довіри до органів місцевого самоврядування.

Цього ж дня працівники місцевого центру провели «вуличне інформування» для мешканців села Макове. Перехожі мали змогу не лише отримати брошури з інформацією про послуги та місцезнаходження Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а й задати питання, які потребували правових знань.

ShM 2017 06 26 Dostup do BPD dlya Makiwskoi gromadi 4

 

Нагадаємо, що Шосткинський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4, т. (05449)7-30-94