назад

Розширюємо доступ громадян до безоплатної правової допомоги

2017 01 18K 1В рамках розширення доступу громадян до безоплатної правової допомоги спеціалісти Хотинського бюро правової допомоги організували робочу зустріч у громадській приймальні одного з народних депутатів.

Мета такого заходу – посилити можливості громадян у доступі до безоплатних правових послуг, що гарантує їм держава.

Про основні цілі та завдання, напрями роботи Хотинського бюро правової допомоги, а також плани та перспективи системи безоплатної правової допомоги регіону на 2017 рік було поінформовано учасників цієї зустрічі.

Окрему увагу було зосереджено на порядку звернення до центрів з надання безоплатної правової допомоги та бюро правової допомоги, організації надання такої правової допомоги, суб’єктів права на безоплатну правову допомогу тощо.

За результатами проведеної зустрічі сторони досягли домовленості щодо подальшої співпраці та сприяння у забезпеченні та реалізації права на безоплатну правову допомогу соціально вразливих категорій громадян.

З цією ж метою, 16 січня 2017 року, начальник відділу «Новодністровське бюро правової допомоги» Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Шендерюк провів робочу зустріч з адвокатом Надією Бойчук.

Надання безоплатної правової допомоги особам по системі рro bono, спільна участь у проведенні заходів, спрямованих на підвищення правової обізнаності та формування правової культури громадян – це ті питання, на яких було зосереджено увагу під час робочої зустрічі.

За результатами проведених перемовин сторони досягли домовленості щодо подальшого перенаправлення клієнтів Новодністровського бюро правової допомоги, які згідно Закону України «Про безоплатну правову допомогу» не підпадають під категорію суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу, але потребують такої допомоги, до адвоката Надії Бойчук, та підписали Меморандум про співпрацю.

Довідка! Pro bono (з латинської pro bono publico – заради суспільного добра) – означає надання юридичних послуг, які надаються добровільно і безоплатно, для користі громади, особливо для тих осіб, які не мають коштів для оплати цих послуг.

Попередньо до співпраці щодо надання правової допомоги pro bono було залучено адвоката Богдана Олійника.