назад

Розвиток системи безоплатної правової допомоги й адвокатури та їх взаємодія: у Рівному відбувся круглий стіл

гол

Вчора, 6 лютого, у приміщенні Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області відбувся круглий стіл з обговорення запропонованих змін до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Участь у заході взяли директор Регіонального центру Василь Овдіюк, члени Ради адвокатів та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Рівненщини, а також адвокати, які працюють у системі безоплатної правової допомоги та співпрацюють з нею.

Так, Василь Овдіюк акцентував увагу присутніх на взаємодії системи безоплатної правової допомоги з адвокатською спільнотою. Також директор Регіонального центру наголосив, що у проекті закону недостатньо виписаний правовий механізм регулювання взаємовідносин адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Окрім того, він зазначив про необхідність зменшення податкового навантаження на адвокатів, що надають БПД соціально-незахищеним верствам населення, а також про відсутність у проекті законі поняття доручення як підстави для підтвердження повноважень захисника.

1

У свою чергу голова Ради адвокатів Рівненської області Сергій Удовиченко акцентував увагу учасників круглого столу на повноваженнях органів адвокатського самоврядування та їх взаємовідносинах.

Голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Рівненщини Світлана Сурікова детально зупинилася на питаннях доступу до набуття права на здійснення адвокатської діяльності.

2

Окрім того, голова дисциплінарної палати КДКА Олена Курганська акцентувала увагу присутніх на якості надання правових послуг та підставах для притягнення адвокатів до дисциплінарної відповідальності.

4

Голова кваліфікаційної палати КДКА Сергій Шилан роз’яснив питання організації стажування та зазначив про необхідність розмежування понять помічник адвоката та стажер адвоката.

У свою чергу представник Рівненської області у Раді адвокатів України Микола Бляшин особливу увагу приділив питанням особливостей статусу адвоката на державній службі та на служб і в органах місцевого самоврядування.

3

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово)