назад

Розвиваємо правоспроможність громад на Прикарпатті

З метою ознайомлення перспективи адміністративно-територіального устрою на Івано-Франківщині заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в області Володимир Ковальчук 21 травня взяв участь у обговоренні визначення пріоритетних напрямків роботи нових об’єднаних територіальних громад.

2

На запрошення директора Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслана Панасюка разом з експертами, головами ОТГ, депутатами обласних рад фахівець системи БПД обговорив перспективи адміністративно-територіального устрою Прикарпаття. Важливо зазначити, що також розглядались питання реформування (зменшення) районів області, збільшення кількості нових ОТГ.

3

«Якщо витримувати суху методику, то у форматі трьох районів ми сьогодні маємо три очевидних районних центри – Івано-Франківськ, Калуш і Коломию. Два останні ще й мають статус міст обласного значення. І за критерієм населення тут будуть дотримані усі вимоги методики. Не дотримуємось ми при такій логіці лише однієї досить важливої умови – доступності», ˗ наголосив директор Івано-Франківського ЦРМС Руслан Панасюк. Варто зауважити, що система БПД у розрізі місцевих центрів безоплатної вторинної правової допомоги зосереджена саме у містах Івано-Франківськ, Калуші та Коломиї.

4

5

Особливе значення надавалось пріоритетному напряму роботи нових ОТГ, а саме правоспроможності громад, захисту прав громадян, ефективному наданні різних послуг, в тому числі адміністративних та правових.

6