назад

Сарненський місцевий центр: налагоджуємо співпрацю для розширення доступу до БПД

гол

Фахівці Сарненського місцевого центру з надання БВПД та бюро правової допомоги продовжують налагоджувати співпрацю з партнерськими організаціями з державного та недержавного секторів та проводити правопросвітницькі заходи для жителів північних районів області.

Так, нещодавно керівник Володимирецького бюро правової допомоги Ірина Демидчик провела лекцію на тему «Працевлаштування в Україні та за кордоном» для студентів Володимирецького ВПУ №29.

Студентів найбільше цікавили трудові права військовозобов’язаних – як працевлаштованих, так і безробітних, порядок оформлення робочих віз, дозволів на сезонні роботи за кордоном, тощо. Тому після проведеної лекції слухачі отримали відповіді на усі запитання, які їх цікавили.

Окрім того, керівник Сарненського місцевого центру Юлія Міхнова зустрілася з начальником Сарненської об’єднаної державної податкової інспекції Наталією Зашко та обговорила подальшу співпрацю щодо спрощення порядку прискорення отримання довідок про доходи малозабезпеченим громадянами, які мають право на БПД.

У свою чергу головний спеціаліст Дубровицького бюро правової допомоги Наталія Райлян обговорила з заступником директора Дубровицького територіального центру соціального обслуговування Люмилою Берестень подальшу співпрацю. Також фахівець системи БПД проінформувала про законодавчі зміни, якими з січня було розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Також з метою покращення доступу до безоплатної правової допомоги Наталія Райлян запропонувала скоординувати спільні зусилля і розробити конкретні заходи на найближчий час.

1

Крым того, головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб`єктами надання БППД Аліна Харченко підчас зустрічі з заступником з виховної роботи Сарненського районного ліцею «Лідер» Оленою Іщук обговорила подальшу реалізацію Меморандуму про співпрацю в рамках Всеукраїнської програми «Демократична школа».

3

До того ж під час усіх вищезгаданих заходів правники системи безоплатної правової допомоги інформували про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО», мета якого – формування у суспільстві правової культури та правової свідомості, сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості громадян щодо реалізації та захисту своїх прав.

Довідково. Сарненський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Сарни, вул. Широка, 22 (другий поверх приміщення «Приватбанку»). Тел.: (03655) 3-22-20, (067) 856 74 35. Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Березнівське бюро правової допомоги: м. Березне, вул. Київська, 9 (приміщення ЦНАПу та статистики), тел. (03653)5-34-44, (067) 836 50 41, (096) 117 38 45.

Володимирецьке бюро правової допомоги: смт Володимирець, вул. Соборна, 20 (приміщення Володимирецької районної державної нотаріальної контори), тел. (03634) 2-58-08, (068) 091 88 85.

Дубровицьке бюро правової допомоги: м. Дубровиця, вул. Воробинська, 9 (приміщення районної бібліотеки), тел. (03658)2-00-06, (068) 085 13 52;.

Рокитнівське бюро правової допомоги: смт Рокитне, вул. Незалежності, 21 (приміщення Управління Державної казначейської служби України в Рокитнівському районі), тел. (03635)2-30-03, (097) 318 59 96.