назад
06.04.17

Семінар для державних службовців Кобеляцької районної державної адміністрації

30032017seminardlyaderjslyjbovciv

30 березня 2017 року заступник начальника Кобеляцького бюро правової допомоги Ілона Бобрищева взяла участь у проведенні семінару для державних службовців Кобеляцької районної державної адміністрації, який проходив у залі засідань Кобеляцької районної державної адміністрації.

В ході розкриття питання про вивчення методології оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади Ілона Бобрищева поінформувала учасників навчання про трирівневу систему планування запобігання та виявлення корупції, розкрила основні положення Закону України “Про запобігання корупції”, Методичні рекомендації щодо підготовки антикорупційних програм органів влади, Методологію оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади, де зазначено основні терміни, правила та процедури щодо оцінки корупційних ризиків, порядок створення комісії з оцінки корупційних  ризиків.

Зокрема, працівник бюро проаналізовала основні вимоги до антикорупційної програми, які основні розділи повинні бути присутні в ній.

Основну увагу державних службовців фахівець  системи БВПД звернула на один з етапів підготовки антикорупційної програми — проведення оцінки корупційних ризиків у діяльності органу влади, яка включає проведення організаційно-підготовчі заходи, ідентифікацію (виявлення) корупційних ризиків, оцінку корупційних ризиків, складання звіту за результатами оцінки корупційних ризиків.

 По завершенні заходу учасники мали змогу поставити питання фахівцю бюро та отримати на них компетентні відповіді.

Нагадуємо Кобеляцьке бюро правової допомоги  знаходиться за адресою:

м. Кобеляки, вул. Батиря, 6; тел.: (05343) 3-43-74. Прийом громадян щоденно з 09.00 – 18.00  без перерви.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.