назад

1111 лютого поточного року з працівниками відділів правової інформації та консультацій, представництва, правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги було проведено семінар на тему: «Питання реалізації пріоритетних заходів Регіонального плану надання безоплатної правової допомоги у Запорізькій області на 2017 рік».

        Метою заходу було надання працівникам місцевих центрів нових знань, аби ті здобули потрібних навичок   для подальшого якісного виконання посадових обов’язків та планових заходів. Головні питання семіниру розкривали перед слухачами керівник Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Павло Наливайко, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги РЦ Володимир Антонцев та головний спеціаліст відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Крістіна Мачулян.

       Павло Наливайко окреслив практичні аспекти переорієнтації системи безоплатної правової допомоги з надання правової допомоги окремим фізичним особам на посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад.222

        Порядок взаємодії місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, у т.ч. відділів бюро правової допомоги, з Регіональним центром щодо забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному провадженні суб’єктів права на неї було озвучено Володимиром Антонцевим.

        Також Володимир Георгійович закцентував увагу присутніх на забезпеченні реалізації права на безоплатну правову допомогу осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі працівниками відділів бюро правової допомоги місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.          

        Одним з пріоритетних напрямків роботи системи БПД на 2017 рік є співпраця з місцевими територіальними громадами. Саме тому під час семінару Павло Іванович приділив значну увагу детальному розгляду подальшої діяльність бюро правової допомоги спільно з місцевими центрами у розширенні доступу до безоплатної правової допомоги шляхом впровадження Проекту «Покращення доступу до безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам та жителям віддалених районів Запорізької області.

       Крістіна Мачулян ознайомила присутніх з особливостями координації діяльності та моніторингу бюро правової допомоги, а також місцевих центрів, як надавачів безоплатної правової допомоги для забезпечення якості надання послуг.

       Наприкінці заходу очільником РЦ було розглянуто питання організаційного забезпечення діяльності місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та управлінню персоналом.

Для отримання консультацій чи роз’яснень з правових питань можна звертатися безпосередньо до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області:

– адреса: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 8-й поверх

– телефон: (061) 224-44-50

– Е-mail: office.zaporizhya@legalaid.gov.ua“>office.zaporizhya@legalaid.gov.ua

– віртуальна приймальня Рубрика: «Поставити питання юристу» на сайті Регіонального центру http://zaporizhya.legalaid.gov.ua

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)