назад

Семінар для осіб, які перебувають на обліку як не працевлаштовані, осіб із інвалідністю, учасників бойових дій та одиноких матерів

01.03.2017 - seminar RSZ 227 лютого працівники Лугинського бюро правової допомоги в приміщенні Лугинського районного центру зайнятості провели семінар для осіб, які перебувають на обліку як не працевлаштовані, осіб із інвалідністю, учасників бойових дій та одиноких матерів.

На початку семінару директор районного центру зайнятості В. О. Можаровська розповіла про стан та основні тенденції ринку праці в сучасних умовах, ознайомила з послугами, які надає служба зайнятості незайнятому населенню та роботодавцям, а також поінформувала про законодавчі ініціативи щодо стимулювання роботодавців до створення робочих місць та працевлаштування безробітних, зокрема на забезпечення роботою інвалідів та учасників бойових дій пропонується компенсувати витрати на оплату праці до двох років їхньої зайнятості.

Головний спеціаліст Лугинського бюро правової допомоги Олександр Левченко розповів про соціальні гарантії та роз’яснив норми чинного законодавства стосовно пільг для учасників АТО. Також доніс інформацію про зміни в законодавстві про безоплатну правову допомогу та можливість звернутись одиноким матерям до бюро для складання позовів про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів, розірвання шлюбу тощо.

Після семінару фахівець бюро правової допомоги провів особисте консультування громадян.